De ce alegi mereu același tip de bărbat

Și tu simți că ai intrat într-un cerc vicios și nu există cale de scăpare? Există. Nu te speria, nu ești singura femeie care trece prin asta. Alegerea partenerului fie evidențiază anumite aspecte ale personalității tale pe care trebuie să le accepți, fie arată anumite greșeli din trecut pentru care încă nu te-ai iertat.

Femeile au tendința să se învinovățească când vine vorba de dezamăgirile repetate. Dacă toate relațiile s-au sfârșit la fel, sigur ai observat câteva asemănări și între foștii parteneri. De fapt, dacă te gândești mai bine, sunt foarte multe? Iată motivele pentru care alegi mereu același tip de bărbat:  1. Cauți un bărbat care să-i semene tatălui tău

Dacă ai fost crescută de un bărbat protector si atent, este normal să ai aceleași așteptări și de la cei cu care te întâlnești. Fiind primul bărbat de care te-a legat sentimentul de dragoste, s-a creat un tipar. Tații influențează involuntar alegerile fiicelor.

Îți amintești ca în copilărie să fi spus ”Mi-aș dori și eu o relație ca alor mei”? E momentul să realizezi că ceea ce ai căutat până acum a fost un bărbat ca tatăl tău. Nu e nimic rău, dar câți dintre bărbați reuseșc să respecte standardele stabilite de cel care te-a crescut?

În schimb, dacă nu ai avut parte de atenția tatălui din cauza programului încărcat sau a fost o persoană distantă în perioada adolescenței, este probabil să-ți cauți un partener care are mult timp liber și care nu se aseamană deloc cu el.

  1. Încerci să refaci prima poveste de dragoste

Ai crescut cu ideea că prima iubire nu se uită niciodată. Dacă încă te gândești la persoana lângă care ai avut primii fluturași, nu vei face decât să cauți copii ale acestuia.  Dar ce uiți este că a trecut ceva timp de atunci, și nu a mers tocmai bine. Prima iubire ai trăit-o într-o etapă a vieții, și sigur nici tu nu ai rămas neschimbată.

  1. Frecventezi aceleași locuri și ai un singur cerc de prieteni de ani de zile

De îndată ce vei începe să mergi în locuri noi și vei începe să cunoști și alți oameni, s-ar putea să vezi altfel lucrurile… și bărbații. În locul în care mergeai cu fostul iubit continui să mergi singură? Nu mai reactiva trecutul! Te vei simți atrasă de același tip pentru că îți oferă familiaritate.

  1. Simți presiune din partea familiei și a prietenilor?

Au fost toți bancheri sau muzicieni? Ți-e teamă să te îndrăgostești de un sportiv pentru că părinții tăi nu ar fi de acord cu ocupația lui? Dă-le șansa să-l cunoască. S-ar putea să rămai surprinsă. Și ție, oferă-ți șansa să cunoști oameni cu alte meserii decât ești obișnuită. Sigur veți avea subiecte de discuție.

Și nu uita că fiecare dezamăgire a avut o contribuție la formarea persoanei de astăzi.

Text: Andradada Oană

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.