De ce 9 seara este ora critica pentru barbati?

Am putea sa-i spunem ora critica: pe la 9 seara, multi barbati se simt brusc irascibili. Se pare ca starea de spirit li se schimba din cauza efectului ciudat pe care il au unele activitati din seara respectiva asupra hormonilor.

Sa detaliem: in unele seri, sa zicem ca tipul se intalneste la o bere cu baietii, apoi mananca ceva pe fuga in oras, bea un suc sau vine direct acasa si mancati impreuna. In plus, nu uita sa incheie cina cu un desert„Ceea ce a mancat in ultima parte a zilei se transforma in zahar – alcoolul, carbohidratii si, evident, orice desert – ceea ce duce la diminuarea testosteronului (si asa fluctuant) cu 25%”, explica dr. Daniel Amen, autor al cartii „Change Your Brain, Change Your Body.” „Si acea cadere hormonala ii da o stare morocanoasa.”

De ce la ora 9 seara? „Dureaza ceva pentru ca bautura si mancarea sa fie digerate, asa ca daca a mancat si a baut pe la sapte seara, starea de iritare il va «lovi» peste doua ore”, detaliaza dr. Amen.

Nevoia lui arzatoare

Cand unui barbat ii scade nivelul testosteronului, nu sexul e – culmea! – ceea ce cauta pentru a-si reintra in forma. Conform dr. Amen, tipul isi doreste afectiune (totusi, nu te gandi la ceva siropos).

„Barbatii au nevoie de liniste pentru a se relaxa si a-si incarca bateriile”, accentueaza prof. dr. Diana Kirschner, terapeut de cuplu si autoare a cartii „Sealing the Deal”. Asa ca ai la dispozitie cateva alegeri.

Daca nu vrei sa ai de-a face cu starea lui proasta, retrage-te in alta camera. Dar daca abia asteptai sa mai petreci timp alaturi de el si totodata te simti generoasa, cea mai buna miscare e sa nu ii acorzi atentie fizica, ci sa il sustii emotional. Stai linistita, nu-ti va fi greu – nu cred ca-ti arde nici tie sa incerci sa exciti un tip pe care-l vezi imbufnat.

Atingerea magica

Mangaie-l pe cap – aceasta este miscarea perfecta pentru a-l revigora, sfatuieste Ian Kerner, terapeut sexual si autor al cartii „Passionista: The Empowered Woman’s Guide to Pleasuring a Man”. „Se va simti bine si se va relaxa, datorita miilor de terminatii nervoase de pe scalp. Si e oricum o atingere pur afectuoasa, fara alte conotatii.”

Exista cateva moduri prin care poti oferi un masaj grozav al scalpului si va trebui sa le experimentezi, pentru a afla care dintre ele e pe placul iubitului tau. Una dintre tactici este sa iti pui degetele de la o mana in partea unde fruntea se continua cu parul si sa le lasi sa alunece pana spre ceafa. Ca sa existe continuitate, reia miscarea cu cealalta mana.

O alta tehnica pe care poti s-o aplici pentru a-l energiza este sa-ti folosesti unghiile de la ambele maini pentru a trasa mici cercuri pe crestetul sau. Conform terapeutilor in masaj, acest tip de atingere „trezeste” terminatiile nervoase. Apoi, indreapta-ti atentia catre urechi si trece-ti degetele prin spatele lor, strangandu-i fugitiv lobii urechilor.

Iar daca partenerul tau se confrunta cu dureri de cap atunci cand e epuizat, incepe cu tamplele. Cu degetele aratatoare si mijlocii apasa-l nu foarte tare acolo, iar apoi, in miscari de zig-zag, urca-le pana in crestet. Maseaza-i punctul unde gatul i se uneste cu capul si repeta.

Se simte mai bine? Atunci poti sa-i sugerezi sa-ti intoarca sesiunea de rasfat…

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.