Da, ai voie să faci sex fără obligaţii

Hei, milenialii au fost criticaţi suficient pentru că ar fi „generaţia sexului fără obligaţii”. Femeile single au făcut sex cu cine au vrut, când au vrut, încă de pe vremea când Gurley Brown scria cartea Sex and the Single Girl, în 1962. Pe atunci, era strigător la cer ca o femeie să meargă la întâlniri fără obligaţii sau, mai rău, să facă sex. Astăzi, însă, lucrurile ar trebui să stea cu totul altfel.

Cultura pop abundă de femei care gustă sexul fără angajamente. Personajul Issei Rae din Insecure jonglează cu o pleiadă de bărbaţi hot. Iar în The Bold Type, jurnalista Jane Sloan îşi îmbogăţeşte experienţele sexuale, combinându-se periodic cu un alt coleg de serviciu.Şi femeile din viaţa reală sunt pregătite de acţiune. Potrivit sondajului realizat de Match.com, 40% dintre femeile single ies cu mai mulţi bărbaţi în aceeaşi perioadă de timp, iar 55% au aranjamente de tipul „prieteni cu beneficii”.

„Zilele acestea, milenialii extind perioadele de casual sex [i dating fără angajamente, pentru a-[i putea cântări opţiunile”, spune Helen Fisher, antropolog biologic. Aceasta ar putea fi o strategie eficientă pentru găsirea unui partener potrivit fără să renunţi la „beneficiile” aduse de restul potenţialilor. „Înveţi, de asemenea, multe lucruri despre tine [i îţi pui viaţa în ordine, astfel încât, atunci când mergi la altar, e[ti sigură că ai ceea ce vrei, cu cine vrei”, spune Fisher.

Pentru femeile neinteresate de o iubire pe termen lung, datingul casual e pur [i simplu distractiv. „Diversitatea sexuală te face să te simţi plină de viaţă, fericită [i satisfăcută”, spune Justin Garcia, cercetător de sex în cadrul Kinsey Institute. E avantajos, pentru că ai parte de senzaţii romantice [i erotice, în timp ce îi arăţi, metaforic vorbind, degetul mijlociu societăţii tradiţionale care ne spune, încă din copilărie, cum ar trebui să arate iubirea. În aceste vremuri în care se pune mai mult accent ca niciodată pe propriile dorinţe şi alegeri, vei avea un sentiment de eliberare făcând asta.

Acestea fiind zise, decizia de a rămâne în zona casual vine cu ni[te reguli de etichetă [i siguranţă pe care e bine să le urmezi. Aruncă un ochi pe aceste sfaturi, ca să manageriezi cu iscusinţă tipii hot pe care-i vei întâlni vara asta.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de iulie a revistei Cosmopolitan România.

Traducere şi adaptare: Teodora Tîrcă

Citeşte şi: Vară HOT. Trucuri de sex pe care trebuie să le încerci

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.