Curs intensiv de flirt

Acel „dans” din priviri care se întâmplă înainte să-l cunoşti efectiv pe tipul acela chipeş e greu de definit, contorizat sau evaluat. Pentru unii vine de la sine, pentru alţii e o ecuaţie învăluită în mister. COSMO transformă flirtul într-un limbaj accesibil, atât în spaţiul digital, cât şi în cel real.

Cuvântul „flirt” a fost folosit atât de mult de-a lungul timpului, încât devine aproape demodat. şi totuşi, abilitatea de a seduce într-un mod jucăuş pe cineva ocupă încă un loc de cinste în lumea datingului. „Această tactică instinctuală construieşte tensiune sexuală şi separă dinamică platonică de cea romantică. De asemenea, te ajută să testezi compatibilitatea şi chimia pe care o ai cu celălalt”, spune Laurie Davis Edwards, terapeut de cuplu, fondatoare a The Worthy One şi autoare a Love @ First Click. Singura problemă? În era datingului digital e mai greu să „măsori” eficienţa acestei abilităţi preţioase. Iată cum îi semnalezi că eşti pregătită pentru o interacţiune mult mai personală.

Flirtul digital

Foloseşte cuvinte incitante

Aplicaţia de dating TheLeague a descoperit că femeile care scriu cuvinte precum „hot”, „chipeş” sau „mmm…” atunci când vorbesc cu un tip au de şase ori mai multe şanse să facă schimb de numere de telefon decât femeile care folosesc cuvinte mai… sobre. Încearcă o replică precum: „Un tip hot căruia îi place şi îngheţata? Mmm…”, spune fondatoarea aplicaţiei, Amanda Bradford.

Strecoară un emoji

Pune pe ici, pe colo un emoji care face cu ochiul sau oferă un pupic — acestea sunt printre cele mai folosite atunci când două persoane flirtează via smartphone, potrivit unui sondaj realizat de Match’s Singles in America. Totuşi, foloseşte emoji-urile cu măsură, şi nu pentru a înlocui fraze complete, inteligibile, spune terapeutul de cuplu Jasmine Diaz.

Apelează la un GIF

„În spaţiul digital poate fi mai dificil să te apropii de cineva sau să-ţi exprimi emoţiile, însă un GIF poate cântări cât o mie de cuvinte, fără a pune prea multă presiune”, explică Jess Carbino, sociolog rezident Tinder. „Poţi trimite un GIF care flirtează, aşa cum e cel care îşi flutură genele, pentru a-ţi exprima interesul fără să fii insistentă”. În plus, astfel îi arăţi şi latura jucăuşă.

Fii creativă

Atunci când flirtezi cu degetele, tachinarea e cea mai importantă armă de care dispui. „Trebuie să creezi suficient de mult suspans încât să vă doriţi la fel de mult să mutaţi interacţiunea în spaţiul real”, spune Edwards. În timpul unei conversaţii, alege un moment-cheie în care să-l tachinezi sau să fii un pic obraznică, propunându-i o provocare intrigantă, precum: „O să-ţi spun când ne vedem” sau „Mă întreb dacă eşti la fel de amuzant şi în realitate…”. Va muşca momeala.

Flirtul faţă în faţă – Fă contact vizual (fără să devii suspectă)

„Câteva dintre metodele clasice sunt de neînlocuit. Nu e nimic mai sexy decât doi oameni suficient de încrezători încât să se privească în ochi, chiar şi din cealaltă parte a camerei”, spune Rori Sassoon, cofondatoare şi CEO a platformei de dating Platinum Poire. Contactul vizual menţinut timp de 3 secunde, însoţit de un zâmbet subtil, trimite un semnal clar: „Sunt interesată”.

Spune ceva drăguţ

Deci tipul ăla hot a primit „mesajul” tău şi se apropie. Ce faci acum? „N-ai cum să dai greş cu un compliment subtil”, spune Sassoon. Caută un detaliu care îţi place la el (băutura pe care o ţine în mână, culoarea tricoului) sau menţionează un gest drăguţ pe care l-a făcut (a ţinut uşa pentru cineva, a cedat locul unei persoane în vârstă în autobuz). Orice ai alege, asigură-te că îl faci să se simtă bine.

Recunoaşte-i eforturile

Dacă un tip pune la bătaie replica „Ai ochi frumoşi”, iar răspunsul tău e: „Pun pariu că le spui asta tuturor fetelor pe care le întâlneşti”, vei părea sceptică şi necooperantă, spune Diaz (chiar dacă replica lui e un clişeu). Dacă eşti interesată să-l cunoşti mai bine, nu-i respinge tentativele (hei, se străduieşte…!), ci răspunde simplu — „Mulţumesc!” — apoi schimbă direcţia conversaţiei. În cazul în care strategia asta ţi se pare prea abruptă, fă-i şi tu un compliment sincer.

Trimite semnale folosind limbajul corpului

Gândeşte-te la toate semnalele pe care le transmiţi cu ajutorul corpului tău atunci când nu eşti interesată de cineva: eviţi contactul vizual, îţi încrucişezi braţele în faţă, te laşi uşor pe spate. Când vrei să transmiţi că eşti atentă, implicată şi intrigată, asigură-te că îţi despreunezi braţele, că îl priveşti în ochi şi că îţi dai părul pe după ureche din când în când.

Hei, te place sau nu?

În ciuda intuiţiei imbatabile pe care femeile o posedă, 82% dintre noi nu ştim când cineva flirtează cu noi, relatează un studiu efectuat de Universitatea din Kansas. Diversele tipuri de flirt pot fi derutante. Un flirt sincer, de exemplu, îi dezvăluie sentimentele („Hmm, te plac”), însă ai putea interpreta că încearcă pur şi simplu să fie prietenos. Alţi tipi pot opta pentru stilul politicos — „fiind atât de precauţi, încât devin aproape pasivi”, spune Jeffrey A. Hall, autorul studiului. Când vrea să petreacă timp cu tine sau te întreabă dacă te vezi cu cineva, e clar — te place!

Continuă şi după ce deveniţi un cuplu

Deşi de acum încolo intră în joc alte motivaţii precum sexul, cuplurile fericite continuă să flirteze, pentru că e distractiv, spune Dave Henningsen, profesor de comunicare în cadrul Northern Illinois University. „Pe măsură ce relaţia se dezvoltă, flirtul poate părea mai puţin important, dar îi va arăta partenerului că încă eşti atrasă de el”, adaugă Henningsen.

De Caitlin Carlson. Traducere şi adaptare: Teodora Tîrcă

Citeşte şi: Flirtezi ca la carte? Iata cum.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.