Cuplurile care dorm imbratisate sunt mai fericite

Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea Hertfordshire din Anglia, a discutat cu peste 1000 de persoane despre poziţia preferată de dormit alături de partenerul lor, dar şi despre personalitate şi calitatea relaţiei.

Studiul a arătat că cele mai multe cupluri (42%) obişnuiesc să doarmă spate în spate, 31% stau cu faţa în aceaşi direcţie şi numai 4% dorm faţă în faţă.Când Wiseman a comparat poziţiile de dormit cu nivelul de satisfacţie al relaţiei al celor care au participat la studiu, a descoperit că apropierea fizică din pat corespunde cu sentimentele de apropiere emoţională din relaţie.

Însă acest lucru nu este atât de surprinzător, credem noi. „94% dintre cuplurile care se ating atunci când dorm sunt mai fericite în relaţie, în comparaţie cu cele 68% care nu o fac”, spune profesorul.

De asemenea, nu mai puţin de 86% dintre cei care dorm la distanţe foarte mici unul faţă de celălalt (câţiva centimetri, însă fără să se atingă) au declarat că au o relaţie fericită, spre deosebire de cei care dorm mai departe unul de celălalt: doar 66%.

Bineînţeles, acest lucru nu înseamnă că dacă tu şi partenerul tău preferaţi să nu dormiţi îmbrăţişaţi sau foarte aproape unul de celălalt relaţia voastră nu poate fi una bună. Însă nişte îmbrăţisări şi puţină giugiuleală nu au stricat nimănui, nu-i aşa?

Atunci când dormi cu iubitul tău, vă îmbrăţişaţi mereu sau staţi departe unul de celălalt?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.