Cum treci mai usor peste o despartire

O despartire nu e ușor de manageriat, mai ales după o relație de lungă durată. Sfaturile de mai jos îți for ușura suferința.

Sex, spa & rock’n’roll

Aceasta este reţeta infailibilă pentru orice femeie care tocmai a trecut printr-o experienţă dureroasă. Garantăm pentru o dispoziţie de zile mari odată ce ai îndeplinit toate cele trei cerinţe. De ce doar această combinaţie are efectul scontat? Îţi vom oferi toate argumentele ştiinţifice disponibile, dar şi câteva raţionamente pe care numai o femeie le poate înţelege şi care, cel mai probabil, vor cântări cel mai greu.

Dacă sex nu e… trăieşti mai puţin 

Mai are rost să ţi se spună că sexul este cea mai la îndemână metodă de a te pune pe picioare după o lovitură sentimentală de proporţii?

Un studiu efectuat cu câţiva ani în urmă de către cunoscutul psiholog american Gordon Gallup a arătat că persoanele care au o activitate sexuală regulată sunt mult mai puţin expuse la instalarea unei stări de depresie.

Argumentul ştiinţific a fost acela că un hormon care se găseşte numai în spermă, prostoglandin, determină schimbări hormonale în cazul femeii după ce a fost „preluat” şi că unul dintre efectele sale este optimismul de lungă durată. În British Medical Journal a fost publicat un articol al grupului de cercetători de la Universitatea Queen din Belfast, aceştia afirmând că persoanele cu o activitate sexuală regulată trăiesc mult mai mult decât cei care preferă să facă sex mai rar. Studiul arată că dacă faci sex periodic vei trăi cu aproape patru sau cinci ani mai mult decât cei abstinenţi sau cu o viaţă sexuală neregulată!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.