Cum ți se schimbă personalitatea după ce te căsătorești

Multe persoane consideră că personalitatea nu li se schimbă atunci când se căsătoresc, un studiu efectuat de un psiholog de la Universitatea din Georgia arată că există anumite schimbări care au loc, deseori fără să ne dăm seama.

Studiul s-a concentrat pe cupluri heterosexuale, unde partenerii aveau între 20 și 30 de ani și erau căsătoriți de peste 18 luni. Iată despre ce e vorba:Ambii parteneri devin mai puțin deschiși în timp. „Poate că această schimbare reflectă acceptarea rutinei”, spune psuhologul Justin Lavner.

Creșterea conștiințeiiozității în bărbați, dar nu și în femei – „reflectă probabil ă aceștia au învățat importanta de a fi de încredere și responsabil în căsnicie”. Bărbații încep să fie mai punctuali și să își păstreze spațiul de lucru și locuința mai ordinate.

A fost observată și tendința de introvertire, cel mai probabil pentru că aproape toate cuplurile devin mai puțin sociale (restrâng cercul social) odată ce s-au căsătorit.

Bărbații devin mai stabili din punct de vedere emoțional, iar femeile mult mai stabile. Cu alte cuvinte, „căsnicia are un efect pozitiv asupra stabilității emoționale a soților”, mai spune Lavner.

Bineînțeles, este imposibil de spus că aceste schimbări de personalitate sunt cauzare direct de căsnicie. Între 20 și 30 de ani mai au loc și alte schimbări majore de viață, cum ar fi decizia de a face copii sau evoluția în carieră.

 

Citește și: Primul an de căsnicie, adevărata probă de foc? 

Citește și: 12 lucruri necesare în orice relație sănătoasă 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.