Cum se schimbă viața sexuală după 30 de ani

Viața sexuală devine din ce în ce mai bună odată cu trecerea timpului. Dacă ești curioasă ce se întâmplă după 30 de ani, citește în continuare.

În primul rând, nu mai simți nevoia să dovedești ceva. Fie că ai doar un partener sexual sau pur și simplu ești mai încrezătoare, nu mai simți presiunea că trebuie să impresionezi de fiecare dată. Iar dacă sexul nu e perfect de fiecare dată, acum înțelegi că e absolut normal.

Apoi, vei avea mai puțini parteneri sexuali sau poate doar unul. Statistic vorbind, cele mai multe femei sunt căsătorite sau se află într-o relație serioasă la această vârstă. Și asta e bine, pentru că te vei simți mai confortabil și vei cunoaște mai bine nevoie partenerului.

Citește și: Mituri sexuale despre bărbați și adevărul din spatele lor 

Vei descoperi mai multe despre tine. Odată cu trecerea timpului și după ce ai avut mai mulți parteneri, înveți mai multe despre tine și despre ce îți place. Bineînțeles, vei știi și ce vor cu adevărat bărbații.

Înveți să comunici. Pentru multe femei, să vorbească deschis despre sex cu partenerul poate fi dificil, însă după această vârstă îți dai seama că e chiar recomandat să vorbești despre nevoile, dorințele și fanteziile tale.

De asemenea, e posibil să faci sex nu doar din plăcere, ci pentru a face copii. Chiar dacă nu ai neapărat chef într-o zi anume, vei insista să faci sex cu partenerul pentru că știi că ești la ovulație.

Vei învăța cum să faci sex când ești obosită. În această perioadă a vieții e foarte posibil să te simți obosită des: ai o carieră, poate și un proiect personal, poate crești deja un copil… Însă știi cât de important este pentru relație să ai o viață sexuală activă, așa că sexul când ești obosită devine ceva obișnuit.

Citește și: Poți avea orgasm în timp ce dormi? 

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Frank Kobola)

2 comentarii
  1. Viata sexuala se poate imbunatati si daca se fac exercitii fizice sustinute. Exercitiile fizice facute in fiecare zi ne cresc rezistenta , ne fac mai puternici si mai sanatosi.

  2. La mine dupa varsta aia au aparut probleme cu rezistenta in timpul actului sexual. Rezistam destul de putin si asta era destul de frustrant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.