Cum sa treci peste o despartire

De ce doar aceasta combinatie are efectul scontat? Iti vom oferi toate argumentele stiintifice disponibile, dar si citeva rationamente pe care numai o femeie le poate intelege si care, cel mai probabil, vor cintari cel mai greu.

Daca sex nu e… traiesti mai putin

Mai are rost sa ti se spuna ca sexul este cea mai la indemina metoda de a te pune pe picioare dupa o despartire?

Un studiu efectuat cu citiva ani in urma de catre cunoscutul psiholog american Gordon Gallup a aratat ca persoanele care au o activitate sexuala regulata sint mult mai putin expuse la instalarea unei stari de depresie. Argumentul stiintific a fost acela ca un hormon care se gaseste numai in sperma, prostaglandina, determina schimbari hormonale in cazul femeii dupa ce a fost „preluat” si ca unul dintre efectele sale este optimismul de lunga durata.

Daca ai si pus citeva kilograme in plus dupa ce te-ai despartit de fostul tau iubit, atunci sexul este din nou raspunsul cel mai bun. 15 minute de activitate sexuala echivaleaza cu 30 de minute de jogging sau cu 20 de minute de squash.

In British Medical Journal a fost publicat un articol al grupului de cercetatori de la Universitatea Queen din Belfast, acestia afirmind ca persoanele cu o activitate sexuala regulata traiesc mult mai mult decit cei care prefera sa faca sex mai rar. Studiul arata ca daca faci sex periodic, vei trai cu aproape 4 sau 5 ani mai mult decit cei abstinenti sau cu o viata sexuala neregulata!

Spa si sauna sau psihoterapia cu apa

Daca ai crezut pina acum ca terapia spa este o noutate in materie de sanatate, te-ai inselat. Indienii americani, dar si chinezii sau japonezii folosesc metoda spa de cel putin 1.000 de ani pentru tratarea diferitelor afectiuni, de la cele fizice la cele psihice.

Dar nu numai tratamentul prin spa este eficace, ci si sauna, aburul fierbinte avind rolul de a elibera corpul de toxine. Propriu-zis, transpiratia in exces determina purificarea organismului, curatarea pielii de impuritati si o stare de beatitudine cu care nu te vei mai intilni prea curind.

Pe termen lung, terapia prin spa sau sauna te va scuti de multe probleme grave determinate de circulatia deficitara a singelui, dar si de disfunctii psihice precum depresiile, agresivitatea sau starile de anxietate.

Rock’n’roll

Trebuie sa faci tot ce-ti sta in putere ca sa uiti imaginea fostului tau iubit! Scapa de toate lucrurile care-i apartin! „Purificind” apartamentul de prezenta lui, vei reusi sa treci mai usor de perioada de acomodare.

Daca ti se pare ca viata ta e mai goala de cind a plecat, umple-ti timpul cu ceva distractiv. Ce-ti doreai sa devii cind erai mica? Ce-ti placea sa faci pe atunci? Un curs de gradinarit, de gatit sau de arhitectura si design s-ar putea sa fie raspunsul tau! Astfel, nu vei mai apuca sa te gindesti la el si te vei distra de minune.

Se spune ca o schimbare incepe din interior si abia apoi este reflectata la exterior, dar trebuie sa recunosti ca e mult mai usor sa incepi cu o coafura noua sau cu o noua abordare vestimentara.

Vei vedea ca micile detalii te vor transforma total! Iesi in oras cu prietenii! Participa cu entuziasm la tot felul de petreceri si sindrofii si nu uita sa rizi cit cuprinde.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.