Cum sa te desparti de iubit cand locuiti impreuna

Cosmo îţi vine în ajutor cu sfaturi pentru o despărţire fără scene neplăcute şi lucruri aruncate pe fereastră. Iată cum trebuie să procedezi când vrei să te desparţi de iubit, atunci când locuiţi împreună.

Când eşti la început de drum pare logic să vrei să împarţi cheltuielile cu chiria şi întreţinerea cu o colegă de apartament, însă nu este o alegere prea bună să te muţi cu iubitul, aşa cum ai realizat probabil în acest moment. Despărţirile devin şi mai complicate, nu doar dureroase, pentru că veţi avea de împărţit o mulţime de lucruri, începând cu apartamentul!

Când locuitul împreună este problema

Sigur, iubirea voastră pare a trece peste orice încercare şi v-aţi hotărât să locuiţi împreună pentru a împărţi cheltuielile şi pentru a fi de nedespărţit…la propriu! Acum o ţineţi constant din ceartă în ceartă, cu nici o posibiltate de remediere a relaţiei prevăzută.

Dar dacă, totuşi, problemele dintre voi sunt iscate de simplul fapt că nu sunteţi pregătiţi să împărţiţi aceeaşi locuinţă? Dacă este aşa, nici nu se pune problema unei despărţiri (permanente) ci doar să vă acordaţi mai mult spaţiu şi să vă mutaţi separat.

Cum îi spui că s-a terminat

Dacă ştii că iubitul tău are un temperament violent, ar trebui să o faci într-un loc public, să ai aproape 2 prietene sau pe fratele mai mare, în timp ce o altă prietenă e la voi acasă şi îţi face bagajul cu cele mai importante lucruri. Nu sta în preajma lui singură după ce i-ai dat vestea.

Dacă iubitul tău este un tip calm, poţi să îi dai vestea în intimitatea locuinţei voastre. Va fi dificil, dar este cea mai bună variantă, pe care v-o datoraţi reciproc. Eventual, poţi să îţi faci bagajul şi să stai la o prietenă câteva zile şi apoi să îţi muţi lucrurile treptat.

Cum împărţiţi lucrurile

În mod evident, cadourile nu se returnează, oricare ar fi valoarea acestora, decât în cazul în care vorbim de o bijuterie moştenire de familie sau ceva de acest gen. La cererea lui expresă, este bine să îi înapoiezi cadourile, pentru a evita crearea unor discuţii şi reproşuri inutile. Până la urmă obiectele se pot înlocui, pe când oamenii şi relaţiile nu şi ar fi bine pe viitor să vă acordaţi un vot de încredere.

În cazul celorlalte obecte cumpărate la comun, poate chiar a unui animal de companie, decizia va fi mult mai dificilă. În orice caz, nu trebuie să vă grăbiţi să hotărâţi nimic, mai ales că veţi fi probabil amândoi supăraţi şi vor apărea şi orgoliile voastre în joc. Sugestia noastră este să vă faceţi amândoi o listă cu obiectele pe care vi le doriţi în mod special şi să negociaţi pentru ele. Spre exemplu, în schimbul fotoliului vintage recondiţionat poţi să îi laşi lui alte obiecte preţioase, poate tableta sau sau alte obiecte mai mici pe care acesta şi le doreşte.

Cui rămâne apartamentul?

În funcţie de situaţie, acesta poate deveni cea mai grea decizie în cazul unei despărţiri, mai ales dacă amândoi vă doriţi să păstraţi locuinţa. Iar locuitul împreună în continuare nici nu intră în discuţie, oricât de prieteneşte v-aţi fi spus ”pa pa”. În principiu, are un avantaj cel care are numele pe contractul de chirie.

În cazul în care sunteţi încăpăţânaţi şi nu puteţi ajunge la o decizie de comun acord, este cazul să amânaţi luarea unei horărâri o perioadă, până se calmează spiritele şi va daţi amândoi seama ce vreţi cu adevărat. Este bine să purtaţi o discuţie logică, bazată pe argumente. De ce vă doriţi această locuinţă? Cine locuieşte mai aproape de job? Cine îşi permite chiria? Şi ca să fie totul bine, cel care renunţă tebuie să primească ajutor din partea celui care păstrează locuinţa pentru a găsi una nouă, cel puţin la fel de dezirabilă a aceasta.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.