Cum supraviețuiești sărbătorilor cu familia iubitului

Dacă până acum nu ai petrecut foarte mult timp cu familia partenerului tău sau nu vă placeţi chiar atât de mult, să petreci Crăciunul cu ei probabil că nu este cea mai mare bucurie a anului pentru tine. Deşi ai prefera să stai singură acasă uitându-te la seriale decât să iei masa cu ei, accepţi să te duci şi tu în vizită de dragul iubitului tău.

Însă această vizită nu trebuie să fie atât de oribilă precum îţi imaginezi că va fi, mai ales dacă ţii cont de câteva sfaturi.

Citește și: Cum să impresionezi părinții iubitului

În primul rând, nu exagera cu cadourile, dar nu fi nici zgârcită. Dacă nu îi cunoşti prea bine, poate fi greu să alegi un cadou potrivit, deci cere-i părerea iubitului tău. Dar, orice ar fi, nu lua ceva prea scump. Poate crezi că vei face o impresie bună dacă vei apărea la uşa lor cu un dar scump şi extravagant, însă este de preferat să cumperi ceva la un preţ decent, cu care să mergi la sigur. Şi cel mai important, nu te lăuda singură pentru alegerea făcută, este de prost gust.

Cât despre cadourile primite de la ei, o să îţi placă. Nu contează dacă ţi-au cumpărat o carte pe care ai citit-o şi nu ţi-a plăcut, un parfum pe care nu îl suporţi sau chiar şosete, vei zâmbi şi le vei mulţumi pentru cadoul minunat. Iar dacă nu ţi-au cumpărat nimic, nu aduce vorba de asta niciodată.

Citește și: 10 sfaturi practice pentru întâlnirea cu părinții lui

La masă, încearcă să mănânci ce ai în farfurie chiar dacă nu e cea mai bună mâncare din lume. Poate că mama lui nu găteşte bine sau pur şi simplu nu eşti obişnuită cu mâncărurile sale, dar şi-a dat interesul şi vrea să primească aprecieri din partea ta. Nu te obligă nimeni să mănânci tot, însă laudă-i bucatele şi încearcă puţin din fiecare.

Cât despre alcool, bea câteva pahare cu ei, dar ai mare grijă cu exageratul! Nu trebuie să te prefaci că eşti o sfântă în faţa lor, dar în niciun caz nu este recomandat să bei la fel de mult ca la o petrecere alături de prieteni. Şi chiar dacă urăşti din tot sufletul o anumită băutură, să spunem ţuică, acceptă ca tatăl lui să îţi pună un pahărel din licoarea pe care tocmai a adus-o de la ţară, din care să iei o guriţă foarte mică.

Citește și: Cum îl prezinți pe iubitul tău familiei

După masă, oferă-te să ajuţi persoana care strânge vasele şi le spală, dar nu insista cu nimic. Multe persoane nu se simt confortabil să lase pe altcineva în bucătăria lor, umblând cu vasele bune. Acest lucru este valabil şi pentru oricare altă cameră. Încearcă să arăţi că ai respect pentru ei şi, chiar dacă te simţi confortabil, nu te purta ca în propria casă.

Apoi, ai grijă cum te porţi cu iubitul tău. Deşi este un bărbat în toată firea, părinţii îl vor vedea mereu ca pe copilul lor mic şi inocent. Câteva atingeri sunt ok, dar evită sî îl pipăi pe sub masă sau să vă sărutaţi pasional. Şi chiar dacă rămâneţi singuri într-o cameră, nu uita că părinţii săi pot intra oricând peste voi.

Tu cum te simţi ştiind că vei petrece sărbătorile cu părinţii iubitului?

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.