Cum sa rupi o relatie… delicat

Cel mai dificil atunci când vrei să închei o relaţie este să găseşti acea formulare de final, prin care spui… adio, dar cu care nici nu ai vrea jigneşti. COSMO îţi dă câteva idei.

Să spui adio e greu, dar când relaţia în care eşti nu te mai mulţumeşte şi nu mai poţi face nimic în privinţa asta, e bine să clasezi cazul cât mai repede şi să nu mai pierzi vremea tipului, dar nici pe a ta. În funcţie de tipul relaţiei în care te afli, există mai multe formulări diplomate prin care ai putea să dai de înţeles că lucrurile nu merg în direcţia în care îţi doreşti. Iată câteva situaţii:

Online

Despărţirile online par simple, dar îţi trebuie destul tact pentru a o face politicos şi fără să sune umilitor. Până la urmă, ideea e să vă despărţiţi, nu să îl jigneşti. Dacă ai început o legătură online cu un tip, dar simţi că lucrurile nu trebuie să continue, ai putea să încerci să îi spui ceva de genul: „M-am simţit grozav, dar nu cred ne potrivim până la urmă atât de bine, deci nu cred că are rost să mai continuăm.“ Dacă nu înţelege din prima, poţi să adaugi şi: „În plus, am cunoscut pe altcineva şi vreau să îi dau o şansă.“ Asta ar trebui să îl liniştească.

Dupa doua intalniri

Ştim, chiar şi după două întâlniri te simţi vinovată să îi spui <la revedere>, dar fă-ţi curaj dacă tu chiar nu simţi că aveţi şanse. Nu vă ajută pe nici unul dintre voi să o tărăganaţi fără motiv. Spune-i ceva de genul: „M-am simţit foarte bine, dar nu cred că ne potrivim, aşa că mai bine ne oprim aici.“ Evită în schimb să vii cu explicaţii ambigue, cum ar fi: „Îmi place cum ne potrivim, dar momentan ma concentrez pe carieră şi nu am timp de întâlniri.“ Genul acesta de scuze sună important, dar sunt clişee şi foarte rar adevărate. Fii mai bună de atât!

Dupa mai multe luni

Ups, aici vine cea mai dificilă parte! Cu cât petreci mai mult timp cu un om, cu atât devii mai ataşată de acea persoană şi ţi-e greu să închei lucrurile. Totuşi, străduieşte-te să nu îi spui prea multe detalii, care ar putea să îl inducă în eroare. În plus, ce rost mai au toate amănuntele motivelor pentru care te desparţi de el? Când îi spui, mergi pe afirmaţii la persoana întâi şi nu îl lua pe ocolite. În plus, pune accentul şi pe calităţile sale, laudă-l puţin, ca să îi fie mai uşor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.