Cum sa-l faci sa te asculte

Alege un moment oportun

Asta inseamna ca nu trebuie sa-i spui nimic important cand e atent la calculator, se spala pe dinti, gateste etc.

Iata de ce: "puntea" prin care cele doua emisfere ale creierului sau comunica este mai mica decat in cazul femeilor, ceea ce inseamna ca barbatii nu pot face fata aceluiasi trafic de informatii.

Nu sunt cei mai buni cand vine vorba de multitasking, asa ca nu te astepta sa vorbeasca cu tine in timp ce… se uita la o emisiune pe Discovery.

Cere-i parerea

Atunci cand incepi o conversatie apeland la parerea lui despre ceva anume, creierul ii semnaleaza imediat ca e vorba despre ceva important, determinandu-l sa asculte cu atentie.

Asa ca spune-i: "Am nevoie de parerea ta cu privire la aceasta chestiune", si apoi spune-i ce aveai de gand.

Vei beneficia de toata atentia lui (si da, iti va oferi si parerea, dar angajandu-l astfel in discutie, te asiguri ca retine informatia respectiva).

Treci la subiect

Suna putin retro, dar iata motivul stiintific: cercetatorii au descoperit ca vibratiile din vocile femeilor sunt interpretate cu dificultate de catre barbati, asa ca au tendinta sa-si foloseasca acea zona a creierului care interpreteaza sunetele muzicale. Trebuie sa fii directa – el are un dezavantaj biologic cand vine vorba de ascultarea si de procesarea informatiilor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.