Cum să îți ajuți partenerul dacă și-a pierdut job-ul

Partnerul tău tocmai și-a pierdut job-ul? Iată ce ar trebui să faci pentru a-l ajuta să treacă peste această perioadă dificilă.

Iubitul sau soțul tău s-a întors într-o zi de la birou trist sau nervos și ți-a spus că a fost dat afară sau a demisionat. Acum te simți tristă, anxioasă, te întrebi cum va schimba acest lucru relația voastră și viața, în general. E normal, însă ține minte că pentru el aceste sentimente sunt mai aplificate.

Cum să îți ajuți partenerul dacă și-a pierdut job-ul:

În primul rând, nu te panica! Înainte de a te gândi că nu veți mai avea bani pentru vacanța de anul viitor sau pentru mâncarea de luna viitoare, trage aer în piept și calmează-te. Partenerul tău este deja destul de supărat, nu are chef de comentarii negative din partea ta. Mai bine ia-l în brațe și spune-i că îți pare rău că se află în situația aceasta și că îl vei ajuta cum vei putea.

Apoi, ține pentru tine vestea cea proastă. Mulți bărbați (dar nu numai) se simt foarte jenați când alte persoane află că au rămas șomeri. Îl poți întreba cu cine mai vrea să discute despre asta.

Este foarte important să nu îl faci să se simtă vinovat că tu ești singura care lucrează. Deja se simte foarte prost din cauza asta, nu are nevoie să îi amintești cum tu lucrezi din greu în timp ce el stă degeaba acasă. De asemenea, dacă nu găsești casa lună când te întorci de la muncă nu te lua de el. Sigur, a stat toată ziua în casă, deci putea să facă curățenie sau mâncare, însă situația este nouă pentru el și, oricum, e destul de supărat pe situație. Asta nu înseamnă că e ok să stea absolut degeaba cu lunile, însă nu sări cu gura pe el din primele zile.

Este recomandat să scoți în evidență părțile sale bune și să îl lauzi. Va fi foarte nesigur pe el în această perioadă și cel mai probabil se va simți bun de nimic, deci puțină încurajare nu strică.

Apoi, ajută-l să-și refacă CV-ul și să caute job-uri. Nu insista să petreacă 5 ore pe zi doar aplicând la job-uri, dar nu-l lăsa nici să se culce pe-o ureche.

În cazul în care te enervezi și îi spui ceva pentru a-l supăra, cere-i scuze și explică-i că este o perioadă stresantă și pentru tine. Oricât de drăguț ai încerca să te porți, la un moment dat tot e posibil să-ți scape o ironie care să-l jignească.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este să nu îl convingi să înceapă o carieră cu totul nouă. Dacă și el vrea asta e ok, dar nu fii tu cea care îi bagă ideea în cap. E posibil ca o carieră nouă să nu i se potrivească, apoi să dea vina pe tine că l-ai „obligat” să facă acest pas.

Tu ai fost vreodată în situația aceasta? Ce ai făcut pentru a-ți ajuta partenerul?

 

*articol preluat din RedBook (autor: Jenny Depper)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.