Cum sa intretii flacara pasiunii

După vreo şase luni, zice-se că activităţile la orizontală nu mai aburesc oglinzile. Ca să întreții flacăra pasiunii, urmează trucurile Cosmo.

În primele luni ale unei relaţii, două sunt locurile cele mai frecvente în care îi găseşti pe amorezi: în dormitorul ei şi în dormitorul lui. Şi există o explicaţie logică: în faza de început a legăturii (delicios de senzuală, de altfel), sexul e ceva nou, foarte frecvent şi în multe cazuri, extrem de hot. Dar după vreo jumătate de an, deşi relaţia devine din ce în ce mai profundă, ambilor parteneri începe să le cam scadă nivelul pasiunii. În timp ce cuplul pare că se sudează temeinic, tropăiala iniţială a hormonilor se calmează, iar creierul şi corpul (re)încep să se comporte diferit şi… separat.

În momentul în care se întâmplă această schimbare e cam dificil să nu te simţi un pic dezamăgită. Doar ai vrea să ai parte de pasiune şi nopţi fierbinţi o viaţă-ntreagă? ( Şi-acum ai un gust amar când îţi aminteşti prima dată când aţi dormit în acelaşi pat, şi chiar aţi dormit…) Din fericire, asta nu înseamnă că s-a evaporat acea chimie dintre voi,– e doar un semn care-ţi reaminteşte că, pentru a vă păstra dorinţa la cote foooarte fierbinţi, trebuie să consumi puţină energie erotică. Citeşte şi pune în aplicare câteva sfaturi COSMO despre cum poţi să menţii incandescenţa pasiunii.

Stadiu sexual

Şase luni

Când cunoşti un tip care-ţi bântuie visele şi aşternuturile, excitaţia produce adrenalină care asigură destulă energie pentru acele incredibile maratoane sexuale. După aproximativ şase luni, corpurile îndrăgostiţilor încep să secrete oxitocină (cunoscut ca hormonul afecţiunii sau al cuplurilor longevive) mai multă decât adrenalină. Acesta este momentul în care relaţia devine mai serioasă şi mult mai profundă. Oxitocina induce sentimente de dragoste şi ataşament, explică pecialiştii. Activitatea la orizontală se menţine destul de intensă, doar că de acum faceţi dragoste, nu mai faceţi sex. Problema? Acele partide fierbinţi, de genul “trebuie-să-te-am-chiar-acum” capătă o frecvenţă mult mai redusă decât obişnuiaţi cu ceva timp în urmă.

17 trucuri pentru a mentine pasiunea intr-o relatie la distanta

Truc pasional/senzual: Trataţi-vă unul pe celălalt ca şi cum aţi fi… obiecte ale plăcerii.

Există un clişeu care zice că a fi îndrăgostit presupune întotdeauna să faci sex într-un mod romantic, dar adevărul – spun specialiştii! – este că sexul rapid, animalic uneori, este la fel de important într-o relaţie ca şi felul în care doi parteneri se privesc în ochi. Aşa că nu uita că undeva în adâncul tău dormitează o felină, care la începutul relaţiei era extrem de, hm, activă. Trimite-i un sms sau un e-mail incitant în timpul zilei – nu de alta, dar măcar să ştie şi el cât de mult tânjeşti după mângâierile lui. În timp ce transpiri de mama focului la sala de gimnastică, nu te sfii să ai o fantezie hot cu iubitul tău. Iar când îl vei vedea, ce-ar fi să-ţi satisfaci fantezia aia? Şi când simţi că e cazul să treci la acţiune, nu aştepta; e o situaţie de urgenţă ce trebuie tratată ca atare. Aşa că, în timp ce-şi ia o bere din frigider, acostează-l senzual şi jucăuş şi ţintuieşte-l la perete cu o sărutare; sau oferă-i compania la duş (pe cât de neaşteptată, pe atât de binevenită). Elementul surpriză vă va ajuta să reaprindeţi torţa pasiunii, acel fior senzual pe care-l simţeaţi în primele luni.

Stadiu sexual

Un an 

Pe durata primului an de relaţie atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, creierul secretă alţi doi hormoni alături de oxitocină – dopamina şi serotonina – ambele contribuind la acel sentiment revigorant de hiper-fericire ce te face să zâmbeşti tuturor, chiar şi necunoscuţilor. După un an, nivelul hormonilor începe să se întoarcă la normal; e felul în care corpul se asigură că mai acorzi timp şi prietenilor, slujbei şi tuturor celorlalte lucruri pe care le-ai neglijat la începutul relaţiei. Ca un rezultat, multe cupluri trec din ce în ce mai rar la activităţile de la orizontală. De fapt există un mecanism logic subconştient în spatele acestei scăderi a apetitului sexual. Pentru că ai deja o relaţie puternică şi sigură şi ştii că poţi avea parte de sex oricând vrei, culmea, parcă actele sexuale se răresc, pasiunea rămânând undeva în urmă. Mai mult, vă simţiţi atât de confortabil fiecare cu corpul celuilalt, astfel încât nu mai sunteţi chiar atât de înnebuniţi să vă exploraţi fiecare centimetru pătrat aşa cum o făceaţi înainte. Înfierbântarea aceea iniţială se potoleşte considerabil, permiţându-vă să deveniţi mai puţin absorbiţi unul de celălalt şi mult mai relaxaţi în relaţie. Specialiştii sunt de părere că iubitul tău s-ar putea să vrea să facă sex mult mai des decât vrei tu, dar nu va mai simţi o urgenţă atât de mare, iar efortul depus nu se compară cu cel de la început.

Obiceiuri hot pentru a mentine pasiunea in cuplu

Truc senzual: Propune-ţi să faceţi sex.

După un an începi să descoperi “sexul de întreţinere” (nu te speria, e mult mai hot decât pare). Acest tip de activitate sexuală presupune un efort de a face o regulă de bază a cuplului: aceea de a trece la acţiune – chiar dacă nu aveţi amândoi chef în acelaşi timp. Oferiţi-vă acest favor şi veţi observa că odată ce corpul începe să facă anumite mişcări sexy, creierul va percuta şi va intra în joc. Aşa că, în loc să butonaţi telecomanda sau să vă plângeţi despre zilele grele de la serviciu, trage-l în pat în secunda în care ajungeţi amândoi acasă şi treceţi la treabă. Începeţi apoi să vă dezbrăcaţi reciproc… încet şi cât mai senzual. Altă sugestie: Chiar dacă nu vă place trezitul de dimineaţă, n-ar fi rău să încerci să pui ceasul să sune mai devreme ca să aveţi timp de o repriză scurtă înainte de a pleca la job. Vei vedea că tot restul zilei te vei simţi uşor ameţită de plăcere. Încercaţi apoi şi a doua zi şi-a treia zi … Important este să vă asiguraţi că nu săriţi peste preludiu. Sexul de întreţinere nu va fi satisfăcător dacă te grăbeşti şi vrei să ajungi repede la penetrare. Terapeuţii spun că orice cuplu are nevoie de ceva timp pentru a realiza mental ce urmează să se întâmple. Acomodarea psihică permite dorinţei să intre în această ecuaţie a plăcerii.

Stadiu sexual

Doi ani şi mai mult

Dacă vorbim din punct de vedere biologic, în această perioadă nu treceţi prin mari schimbări hormonale. Doar că sunteţi în pericolul de face sex pe „pilot automat”. După doi ani, intri într-o rutină sexuală. El ştie ce-ţi place, tu ştii ce-şi doreşte, aşa că încetaţi să exploraţi lucruri noi. Dar acesta este momentul în care creativitatea din dormitor este mai importantă ca niciodată. Cheia: înlăturarea tabieturilor erotice care au transformat partidele de sex din ceva distractiv şi senzual într-un act superficial şi de rutină.

7 metode pentru a reaprinde pasiunea dintre voi

Truc senzual: Lasă naibii confortul, încearcă experienţe noi.

Dacă limbajul uşor vulgar n-a făcut niciodată parte din repertoriul tău, suspină-i lasciv câteva cuvinte în timp ce faceţi sex. Vei crea un limbaj picant pe care-l veţi şti doar voi doi. Deasemenea, încearcă să fii spontană şi găseşte locaţii cât mai ingenioase. Alungă monotonia patului conjugal, făcându-vă de cap în maşină, chiar dacă sunteţi într-o parcare publică; sau închideţi-vă în dormitor în timp ce aveţi musafiri. Încearcă o poziţie pe care tu şi iubitul tău o consideraţi tabu sau ciudată, dar pe care vă cam roade curiozitatea s-o puneţi în aplicare. Sau introduceţi jucării sexuale în ritualul vostru de împerechere: ia un vibrator în formă de ou în pat astfel încît el să-ţi ofere un orgasm … divin. Depăşirea limitelor te poate face să te simţi ciudat la început, dar cu timpul va trece. Acea zbenguială hormonală iniţială poate că a dispărut, dar – dacă creezi şi stimulezi dorinţa puternică – oricând poţi să readuci în viaţa de cuplu efervescenţa începuturilor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.