Cum să discuți cu partenerul despre fanteziile tale sexuale

Să discuți cu partenerul tău despre fanteziile sexuale pe care le ai poate fi dificil pentru că te deschizi în fața lui și împărtășești o parte din tine care ar putea fi respinsă. Iar când vine vorba de o fantezie mai neobișnuită, teama să povestim despre ea devine și mai mare.

Iată ce ar trebui să faci:

Acceptă faptul că nicio fantezie nu este „ciudată”

Fanteziile sunt normale și naturale – fiecare dintre noi le are! Ce poate părea sexy și interesant pentru tine poate lăsa pe altcineva rece și viceversa, dar asta nu înseamnă că fanteziile sunt ciudate sau greșite. Când ne gândim la sex, ar trebui să ne gândim la o activitate care să ne facă plăcere, unde să putem fi creativi, fără ca cineva să ne judece. În cel mai rău caz, partenerul tău îți va spune că fantezia ta nu i se potrivește, că nu este atras de ce i-ai povestit – dacă te va judeca sau va râde de tine, e clar că ar trebui să se maturizeze!

De ce e important să vorbim despre fantezii?

Multor persoane le e rușine să împărtășească fanteziile cu partenerul, dar de ce ți-ar fi? Vorbim de persoana în care ar trebui să ai încredere, care nu te judecă niciodată și care te susține în orice. În plus, nu există nicio regulă care spune că fanteziile trebuie și puse în aplicare. Unele persoane preferă doar să se gândească la ele, iar excitarea provocată este suficientă.

Dar cum deschizi subiectul?

Știm deja că anxietatea este mai problematică decât discuția în sine. Te-ar putea ajuta să spui pur și simplu „Am avut o fantezie despre tine și aș vrea să ți-o povestesc”. O poți face printr-un SMS, când iubitul nu este acasă, pentru a începe preludiul încă dinainte să ajungeți în pat. Sau poți deschide subiectul după ce tocmai v-ați uitat la un serial (eventual unul care să nu fi avut o poveste dramatică sau foarte emoționantă…). O altă idee este să găsești un film în care acea fantezie este pusă în aplicare, să îi propui să vă uitați la el, apoi să îi spui că și tu ai vrea să încerci asta.

Ce faci dacă el nu este interesat?

Așa cum spuneam și la început, atunci când vorbești despre fanteziile tale sexuale te deschizi în fața cuiva, devii vulnerabilă. Totuși, dacă ești refuzată nu trebuie să te simți jignită sau să te închizi în tine. Întreabă-l ce anume nu îi place la acea fantezie sau află dacă i-ar plăcea să o încerce, dar într-un mod diferit.

De asemenea, spune-i că și el ar trebui să se simtă liber să îți spună la ce visează, chiar dacă tu nu ai vrea să încerci.

 

Citește și: Care sunt cele mai comune fantezii sexuale 

Citește și: Totul despre sadomasochism (BDSM) 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Gigi Engle)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.