Cum rezistă relația dacă iubitul merge la facultate în alt oraș?

Primul an universitar poate fi dificil, în special dacă tu și iubitul mergeți la facultăți în orașe diferite. Însă acest lucru nu trebuie să vă afecteze relația!

Să te muți în alt oraș pentru facultate este o experiență deosebită și deseori primele luni nu sunt ușoare, în special dacă iubitul tău nu mai e aproape de tine. Pentru ca relația voastră să funcționeze în continuare, iată de ce trebuie să ții cont:

Vorbiți des

Relațiile pot funcționa doar dacă partenerii comunică des și sincer. Acest lucru este cu atât mai important dacă locuiți în orașe diferite, deci faceți tot posibilul să mențineți legătura. Veți cunoaște oameni noi și veți avea programe diferite, dar trebuie să vă faceți timp să vorbiți măcar o dată pe zi.

Vizitați-vă cât de des puteți

Cel mai probabil nu veți putea face asta în fiecare săptămână, poate nici măcar în fiecare lună, dar e important să faceți un efort. Puteți merge unul în orașul celuilalt sau să vă întoarceți acasă. Profitați de orice ocazie!

Citește și: 17 sfaturi pentru a mentine pasiunea într-o relație la distanță

Purtați la voi un obiect care să vă amintească de partener

O poză în portofel (oricât de clișeic ar suna) sau pe birou, un accesoriu deosebit (un inel sau un medalion), o jucărie de pluș… orice obiect care îți aduce aminte de partener.

Fă-i cunoștință cu noii prieteni

Cu siguranță îți vei face prieteni noi, la fel și el. Pentru ca sentimentul de gelozie să nu apară, ar trebui să vă cunoașteți reciproc noii prieteni. În plus, așa veți putea petrece mai mult timp împreună, pentru că nu vor apărea situații de genul „Nu pot, trebuie să mă văd cu colegii…”

Ignorați gurile rele

Vor exista întotdeuna persoane care vor să „vă ajute”. E foarte posibil să auziți lucruri de genul „Oricum te înșală, e în alt oraș”, „Chiar crezi că îi pasă de tine? Sigur e cu alta acum” sau „Cuplează-te și tu cu cineva în seara asta, sigur face și el asta”. Cel mai sănătos e să îi ignori.

Citește și: Beneficiile unei relații la distanță 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.