Cum reactionezi la un „Te iubesc” neasteptat

E sâmbătă seara și ești la bar cu tipul cu care ieși de ceva vreme. Amândoi v-ați luat porția de tequila, atmosfera e veselă, toată lumea se simte bine… când, deodată, el se uită la tine cu ochi mieroși și îți spune cele două cuvinte pentru prima dată: „Te iubesc”. Poftim?!

Te iubesc… dar e secret!A vorbit serios?

Depinde – alcoolul nu afectează două persoane în același fel. Acesta încetinește funcția lobului frontal, cel care controlează judecata și inhibițiile, așa că da – e posibil să-ți fi împărtășit sentimente pe care nu are curajul să le exprime în mod normal. Pe de altă parte, alcoolul le deschide bărbaților apetitul pentru sex, așa că e posibil să fi încercat să-și netezească drumul către… părțile tale intime.

Cum afli adevărul

E aproape imposibil să stabilești exact gradul de adevăr din declarația de dragoste a partenerului (chiar și știința ne-a dezamăgit în acest sens!), însă există câteva metode care te pot duce mai aproape de adevăr. Iată planul tău post-declarație.

20 de replici amuzante la „te iubesc”

Pasul 1. Mai întâi, „investighează-ți” propriile sentimente și întreabă-te: Chiar îmi doresc să vorbească serios?

Dacă da, citește în continuare. Dacă nu, consideră că a fost o prostie spusă pe fondul alcoolului și poartă-te ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.

Pasul 2. Întreabă-l dacă își amintește ce ți-a spus noaptea trecută.

Poți să faci asta în persoană, prin SMS, la telefon – nu contează. Important e să pui o întrebare deschisă, care lasă loc unei explicații. Dacă recunoaște că a spus-o, dar nu se oferă să dea explicații…

Pasul 3. Întreabă-l direct dacă a vorbit serios.

Da, e riscant, dar dacă ții neapărat să afli adevărul, e singura cale. Gândește-te că nu plasezi aiurea un apropo, ci chiar te referi la niște cuvinte care au ieșit din gura lui. Prin urmare, ai tot dreptul să știi dacă au fost relevante.

Surse: Sarah Benson, autoare a Understanding the High-Functioning Alcoholic; Sarah Rose Cavanagh, director al Laboratorului de știință Cognitivă și Afectivă în cadrul Assumption College

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise