Cum îți păstrezi independența în relație?

Este ușor să îți pierzi independența în relație și foarte multe persoane nu realizează când acest lucru se întâmplă. COSMO îți arată ce ai de făcut pentru a ți-o păstra.

Independența ta este foarte importantă dintr-un motiv extrem de simplu: tu ești tu, un om cu dorințe, hobby-uri și vise proprii; abia apoi ești tu, ca parte dintr-o relație. Cu siguranță cunoști o grămadă de persoane (poate ai fost și tu una vreodată) care, în momentul când au ieșit dintr-o relație de lungă durată, nu știau ce să mai facă în viața de zi cu zi. Acest lucru se întâmplă atunci când îți pierzi independență și simți că viața ta are sens doar în cadrul relației – ceea ce este fals, bineînțeles.Însă ce trebuie să facem pentru a ne păstra independența? Pentru că, să recunoaștem, este destul de ușor să ne-o pierdem.

Citește și: Când e ok să îți minți partenerul? 

Nu ieși din casă doar cu iubitul

E normal să vreți să petreceți cât mai mult timp împreună, însă nu este sănătos. Ieși în oraș doar cu prietenii tăi (la un film, o piesă de teatru, o bere/cafea), mergi cu o prietenă la SPA, cheamă o prietenă pe la tine când ești singură pentru a face clătite și a bea o sticlă de vin. În acest timp, partenerul tău se poate bucura și el de puțin alone time, fie că stă acasă și citește sau iese la rândul lui în oraș cu prietenii.

Nu renunța la hobby-uri

Cu siguranță ai hobby-uri pe care le poți face împreună cu partenerul, dar trebuie să ai și măcar unul doar al tău. Iar dacă nu ai, găsește-ți! Ai nevoie să îți dedici timp doar ție, indiferent dacă e vorba de grădinărit, de un curs de design, de pictură sau, de ce nu, de construit Lego.

Nu renunța la planurile tale de viitor

Este normal să îți schimbi planurile pe măsură ce trece timpul, dar nu renunța la visele care contează cel mai mult pentru tine. Poate că vrei să îți faci propria afacere sau să călătorești în jurul lumii; poate vrei să îți dedici timpul liber salvând animale pentru a le da spre adopție. Indiferent de dorințele și planurile sale, partenerul ar trebui să te susțină în ce vrei să faci, iar tu nu ar trebui să sacrifici astfel de lucruri pentru altcineva.

Citește și: Ce e de făcut dacă partenerul suferă de disfuncție erectilă? 

Nu respecta doar dorințele partenerului

În orice relație se fac compromisuri din partea ambilor parteneri. Este normal să aveți nevoi și dorințe diferite, dar nu este normal ca unul dintre voi să facă doar ce vrea celălalt. Discută cu el despre asta și ajută-l să înțeleagă că ai nevoie să îți păstrezi independența.

Nu vorbiți întruna

Știi cuplurile acelea care vorbesc constant? Indiferent dacă sunt la birou, la un curs, în oraș, cu prietenii… Nu faceți așa! Este de ajuns să vorbiți seara, când ajungeți amândoi acasă. În plus, dacă vorbiți despre orice în timpul zilei, ce subiecte de conversație mai aveți când vă vedeți?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.