Cum îți afectează depresia viața sexuală

Depresia îți poate afecta toate aspectele vieții, inclusiv viața sexuală. Din păcate, atât bolile mintale, cât și sexualitatea încă reprezintă pentru mulți un subiect tabu, însă fetele COSMO trebuie să fie întotdeuna informate!

Să ai o relație cu cineva care suferă de depresie poate fi dificil, mai ales dacă nu poți înțelege exact prin ce trece. De asemenea, știm cu toții că sexul este o parte importantă dintr-o relație sănătoasă și fericită, deci e important să cunoști modul în care depresia poate influența viața sexuală.Libido scăzut

Cu alte cuvinte, multe persoane depresive (peste 60%, potrivit statisticilor medicale) nu prea au chef de sex. În același timp, există și pacienți care consideră că sexul este una din puținele activități care îi mai încântă.

CItește și: 10 lucruri pe care persoanele care suferă de depresie vor ca ceilalți să știe 

Epuizare

Persoanele care suferă de depresie se pot simți constant epuizate, atât fizic, cât și psihic. Uneori, poate fi dificil chiar să te ridici din pat pentru a face duș sau a-ți prepara o salată, deci o activitate intensă precum sexul iese din discuție.

Probleme cu menținerea erecției sau ejacularea prematură

Unii bărbați care suferă de depresie întâmpină aceste probleme, care îi deprimă și mai mult, pentru că nu simt că își mai pot satisface partenera. Astfel, ei pot evita sexul (chiar dacă au chef) de teamă să nu te dezamăgească.

Antidepresive

Tratamentul pentru depresie poate afecta viața sexuală – peste 30% din pacienți au reacții adverse precum pierderea dorinței sexuale sau probleme în atingerea orgasmului.

Citește și: Cum știi dacă un prieten suferă de depresie? 

1 comentariu
  1. Viata sexuala se poate imbunatati si daca exista armonie in cuplu. Fara armonie si intelegere nu se poate ajunge la rezultate bune pe o perioada lunga de timp. Posibil ca diversi adjuvanti sa ajute pe perioada scurta , dar pe perioada lunga trebuie avuta in vedere buna intelegere dintre parteneri!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.