Cum interpretam visele erotice?

Cu siguranță și tu ai avut cel puțin o dată un vis erotic. Dar te-ai întrebat ce anume ar putea reprezenta acesta?

Fie că vrei să recunoști sau nu, și tu ai avut vise erotice. Mai „normale” sau mai ciudate, plăcute sau de care nu ai vrea să îți amintești vreodată, visele de acest gen nu sunt ceva neobișnuit, deci nu trebuie să te rușinezi.De obicei, orice vis poate fi interpretat într-un fel sau altul. Nu ne referim aici la povești din popor de genul „dacă visezi un câine, vei câștiga la loterie”, ci la interpretări psihologice.

Dr. Pam Spurr, autorare a cărții „Sex Dreams and Symbols – Understanding Your Subconscious Desires” spune că „La fel ca în cazul oricărui vis, cele erotice au rolul de a ne atrage atenția asupra lucrurilor pe care ni le dorim sau pe care le urâm, a celor care ne îngrijorează și așa mai departe.”

Sigur, există și vise care sunt formate din imagini alese pur și simplu aleatoriu, dar asta e altă poveste. Visele erotice sunt diferite de la persoană la persoană, bineînțeles, dar iată cele mai comune tipuri de vis pe care cei mai mulți dintre noi le-am experimentat.

Sexul cu un necunoscut

În general, atunci când visezi că vrei să/urmează să/faci sex cu un om necunoscut, cel mai probabil simți nevoia să riști mai mult, ai nevoie de pasiune în viața ta. Poate că te protejezi prea mult și nu îți dai voie să experimentezi (din orice punct de vedere, nu doar sexual).

Sexul cu un fost iubit

Acest tip de vis poate fi foarte enervant, pentru că îți amintește de momente plăcute sau neplăcute, dar care fac parte din istorie de ani de zile. Fie că tu nu ți-ai dorit despărțirea și îți aduci aminte cât ai suferit, fie că îl urăști pe tipul acesta și nu îți dorești să îl visezi (mai ales în acest context), un astfel de vis îți poate arăta că mai există anumite probleme peste care nu ai trecut și de care ar trebui să te ocupi.

Sigur, poate că pur și simplu s-a întâmplat să te gândești la fostul tău în acea zi și ți-a rămas în minte sau poate că încă îți dorești să ai o relație cu el, iar prin intermediul visului te eliberezi de tensiune. Cum spuneam, depinde de la persoană la persoană.

Sexul cu o celebritate

Mulți psihologi sunt de părere că acest tip de vis erotic reprezintă dorința ta de a avea succes și de a fi populară. De asemenea, mai poate însemna și că îți dorești mai multă atenție din partea partenerului.

Sexul cu… tatăl tău

Nimeni nu își dorește să viseze așa ceva și cu siguranță un astfel de vis îți poate strica ziua. Semnificația unui vis erotic cu tatăl tău este destul de simplă, de fapt – ai nevoie de un partener puternic, care să te iubească și care să te facă să te simți protejată.

Tu ai avut vreunul dintre aceste vise vreodată? Ce alte vise erotice ai mai avut?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise