Cum îl prezinți pe iubitul tău familiei

Să îţi prezinţi iubitul părinţilor este un pas important în orice relaţie. Dar cum o faci mai exact? Unde e cel mai potrivit să se întâlnească? Şi, de fapt, după cât timp e cel mai bine să le faci cunoştiinţă?

În primul rând, după cât timp le faci cunoştiinţă? Din păcate, nu există o formulă matematică care să te ajute în acest sens, pentru că fiecare relaţie este diferită. Dacă relaţia este destul de serioasă, este normal să îl prezinţi părinţilor, însă dacă abia l-ai cunoscut de o săptămână, este mai potrivit să aştepţi. De asemenea, vorbeşte şi cu el despre asta, este important ca şi el să considere acest moment potrivit şi să se simtă pregătit. Este un pas mare, totuşi!Este evident că el ştie de existenţa părinţilor tăi, însă ei ştiu de a lui? Înainte de a le face cunoştiinţă, este recomandat ca ei să fie la curent cu relaţia voastră; este puţin ciudat să le aduci la cină un necunoscut, spunându-le că sunteţi împreună de câteva luni. Dacă procedezi aşa, vor avea impresia că le ascunzi multe alte lucruri. Bineînţeles, nu trebuie să îi anunţi de fiecare dată când ai sărutat un bărbat, însă este normal să afle că ai o relaţie înainte să îţi cunoască partenerul.

Unde este cel mai recomandat să le faci cunoştiinţă? Îl inviţi la cină la tine acasă? Ieşiţi să luaţi prânzul în oraş? Ieşiţi la o cafea? Discută şi cu părinţii şi iubitul tău despre asta şi află ce vor fiecare. Poate că tu ai impresia că mama ta vrea să îl cunoască foarte bine, aşa că propui o cină liniştită şi lungă la tine acasă, însă ea se mulţumeşte, pentru început, să discute cu el 10 minute la o cafea.

Pregăteşte-i atât pe părinţii tăi, cât şi pe partenerul tău. Este bine ca fiecare să ştie câteva informaţii relevante despre celălalt, pentru a avea o bază de discuţie. În plus, dacă există vreun subiect delicat ce trebuie evitat, este important ca acest lucru să se ştie dinainte; nu îţi doreşti situaţii neplăcute la această întâlnire, nu?

Multe dintre noi nu se gândesc decât la faptul că părinţii nu îl vor plăcea pe partener. Nu te panica! Da, este posibil ca părinţii tăi să nu fie pe deplin încântaţi de iubitul tău. Poate că nu îl vor plăcea ca persoană sau doar nu îl consideră destul de bun pentru tine. Acceptă că acest lucru se poate întâmpla şi lasă anxietatea deoparte. În fond, care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Nu mai ai 15 ani să îţi interzică să ieşi cu el.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.