Cum îi spui noului iubit că nu îți dorești copii?

Nu îți dorești un copil și ești complet mulțumită de decizia ta… dar abia te-ai cuplat cu un tip și nu știi cum să îi spui asta. Iată ce să faci!

Decizia de a face un copil este una foarte importantă și dificilă, dar mai ales personală. Indiferent care sunt motivele pentru care nu-ți dorești unul, atunci când ai un partener de viață trebuie să fiți pe aceeași pagină. Însă partea grea este să aduci asta în discuție când ai un iubit nou.

Oare te va crede o ciudată care, de fapt, vrea copii și încearcă să îl testeze?
Oare el vrea din tot sufletul un copil, iar relația voastră nu va avea viitor?
Oare el crede că te poate convinge cu timpul, așa că îți spune că nici el nu vrea un copil?

Citește și: De ce nu vreau să fac copii 

Cum îi spui noului iubit că nu îți dorești copii?

În primul rând, această discuție ar trebui să aibă loc cât mai devreme în relație. Nu ai vrea să vă îndrăgostiți, să aveți o relație minunată, să vă mutați împreună, apoi el să afle că nu vrei să faci niciodată un copil și să ajungeți la despărțire. Sau, mai rău, să rămâneți împreună, dar plini de frustrări și cu o viață neîmplinită.

Din păcate, e mai ușor de zis decât de făcut, însă, dacă vrei o relație serioasă, trebuie să îți iei inima în dinți. Da, îți place acest bărbat, dar nu are rost să vă implicați în relație dacă aveți păreri total diferite în legătură cu un subiect atât de important. Dacă în alte cazuri puteți face compromisuri, de data aceasta nu merge așa.

Nu îți fie rușine de decizia ta! Cum am spus și mai sus, este o decizie foarte importantă – nu e ca și cum îți iei un cățel. Acest copil va sta 9 luni în corpul tău, îl vei naște și va trebui să îi oferi o educație – și prin asta nu ne referim doar să îl duci la școală. Când faci un copil nu mai poți da înapoi, va trebui să te implici în viața sa tot restul vieții tale. Deci, de ce ți-ar fi rușine să recunoști că nu vrei unul? Este normal ca oamenii să aibă păreri diferite, iar dacă cineva te judecă pentru alegerea ta… e doar problema lui! Dacă el vrea un copil, dar tu nu, este clar că nu vă potriviți, chiar dacă din alte puncte de vedere sunteți compatibili.

Citește și: Cum să ai o relație grozavă cu un tată… dacă nu îți plac copiii

Deschide subiectul când sunteți împreună, nu la telefon sau pe Facebook, de preferat într-un moment în care discutați despre planurile voastre de viitor. Nu despre planurile comune, ci într-o discuție de genul „Unde te vezi peste 10 ani?”.

De asemenea, încearcă să fii cât mai sinceră. Spune-i direct de ce întrebi asta. „Știi, eu chiar te plac, și, în cazul în care relația va evolua mai mult, am nevoie să știu ce părere ai despre copii.”

În cel mai rău caz, el îți va spune că vrea copii. Nu îți recomandăm să mai continui această relație pentru că, așa cum am spus și mai sus, inevitabil vor apărea discuții și frustrări mai târziu.

Se poate, totuși, să nu fie sigur momentan. Dacă aceasta este situația… așteaptă. Niciodată nu poți știi ce îți rezervă viitorul. Nu ar trebui să dai cu piciorul unui bărbat potrivit doar de teama că poate, cândva, îți va spune că a decis că vrea un copil.

Tu ai trecut vreodată prin această situație? Ce ai făcut?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.