Cum experimentez intimitatea ca femeie asexuală

Asexualitatea este o orientare sexuală pe care mulți oameni sexuali încă nu o înțeleg. Există atât de multe concepții greșite despre asexualitate – de exemplu, spre deosebire de cazurile în care cineva alege să nu facă sex, asexualitatea nu este o alegere. Însă asexualii sunt capabili să aibă relații intime și iubitoare exact așa cum pot oamenii sexuali.

În acest articol, cinci femei asexuale explică modul în care trăiesc intimitatea în relațiile lor.„E ca o relație obișnuită, doar că atunci când ne băgăm în pat au loc mai puține pipăieli. Ne iubim unul pe altul și ne considerăm atractivi, ne îmbrățișăm, ne atingem, ne sărutăm și vrem să petrecem timp împreună. Mergem la întâlniri, visăm la o viață împreună, ne certăm legat de cine să spele vasele. Împărtășim durerea și fericirea, ne încurajăm unul pe altul să devenim mai buni. În afară de lipsa subtilităților sexuale și a sexului în sine, nu e nicio diferență față de o relație normală.”

„Suntem într-o relație la distanță de aproape trei ani. Ne vedem la 3-5 luni. Ne iubim și ne place să petrecem timp împreună. Când suntem intimi, este din dragoste, nu din dorință sexuală.”

„Mă aflu într-o relație serioasă d doi ani. El are un libido scăzut și, deși e atras de mine, spune că a fost întotdeuna enervat de cât de mult se punea accentul pe sex în relațiile lui anterioare. Ne distrăm mult împreună, avem momente romantice. Mă simt ușurată că nu i se pare important sexul.”

„Sunt cu partenerul meu de peste 7 ani și sexul nu prea are loc. El are un libido scăzut și consideră că o relație înseamnă mai mult decât sex. Îi place conexiunea noastră și avem mai mult decât o prietenie – niciunul din noi nu definește relațiile/prieteniile în funcție de dacă faci sau nu sex.”

„Relația mea actuală funcționează pentru că partenerul are un libido scăzut. Sunt afectuoasă, ne sărutăm, ne îmbrățișăm. Facem și sex uneori pentru că îmi face plăcere să pot oferi plăcere.”

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.