Cum difera umorul intre sexe

Profesorul de psihologie de la universitatea din Maryland, Robert R. Provine a realizat in urma cu ceva vreme un studiu in urma caruia a descoperit ca femeile cautau un partener care sa le faca sa rada. Barbatii participanti la studiu, in schimb, preferau sa fie mai degraba in postura de amuzanti decat de amuzati.

Diferenta a fost sintetizata de cercetatorul american Rod A. Martin „Desi ambele sexe cauta parteneri cu simtul umorului, femeile cauta pe cineva care sa le faca sa rada, in timp ce barbatii cauta pe cineva care sa rada la glumele lor.”

Intr-un alt studiu efectuat de psihologii Eric R. Bressler, Sigal Balshine si Rod A. Martin, acestia au rugat subiectii sa aleaga potentiali parteneri/partenere pentru o noapte, o intalnire, o relatie pe termen scurt, o relatie pe termen lung sau pentru prietenie.

In toate scenariile posibile de legaturi care se puteau stabili intre participantii de ambe sexe la studiu, in afara situatiei de prietenie, barbatii au ales femei care au ras la glumele lor, iar femeile au ales acei barbati care au reusit sa le starneasca rasul.

Specialistii spun ca acest proces de selectie este foarte important in prima etapa a unei relatii. Simtul umorului este privit ca un semn al inteligentei, creativitatii, ba chiar al firii jucause si deschise a unei persoane.

In plus, barbatii considera femeile mult mai atragatoare atunci cand rad. O explicatie gasita de specialisti ar fi faptul ca prin ras femeile arata ca se simt bine, ca exista o conexiune intre ele si barbatii (care le fac sa rada), ca se inteleg si se simt bine impreuna cu partenerii-toate elemente importante intr-o relatie.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.