Cum cunoști femei grozave când ai 30 și ceva de ani

Fără să-ți dai seama, anii au trecut și regulile jocului s-au schimbat. Te-ai maturizat, nu te mai incită aceleași conversații de la 20 de ani, iar femeile parcă sunt și mai greu de decodat. Din fericire, suntem aici ca să te ajutăm.

În filme, să fii un burlac de 30 și ceva de ani înseamnă să primești cereri în căsătorie de la cele mai hot femei și ocheade obraznice de la studente rebele. În realitate, e mult mai greu să abordezi o femeie acum, după ce hormonii adolescenței s-au domolit și, odată cu ei, și curajul de a începe o conversație din nimic. E și mai greu dacă ai luat o pauză de la dating — poate te-ai concentrat mai degrabă pe carieră, pe orele de fitness sau pe o pasiune. Acum că ai trecut granița spre maturitate, vei descoperi că nimic nu mai e la fel. Flirtul s-a mutat în online și nu prea știi dacă e OK să „agăți” femei în public sau nu, acum că te-ai trezit înconjurat de noi reguli și coduri ce guvernează sectorul amoros. Da, începutul e greu.Vestea bună e că datingul poate fi chiar mai palpitant decât pe vremuri, deoarece conversațiile tind să fie ceva mai interesante, iar majoritatea femeilor și-au asumat propria sexualitate și, în plus, știu exact ce-și doresc de la un bărbat. Iată câteva strategii care te pun în mișcare.

  1. Apelează la un prieten

Rețeaua ta de prieteni este sursa cea mai inspirată atunci când vine vorba de dating, pentru că ai șansa să cunoști o femeie cu valori similare cu cele ale amicilor, deci ale unor oameni în preajma cărora îți place să fii. Totuși, ți se poate părea jenant să recunoști în fața prietenilor că îți cauți pe cineva (vulnerabilitate emoțională, duuh), însă după câteva miștouri caracteristice, oamenii care țin cu adevărat la tine vor aprecia oportunitatea de a te cupla cu o tipă drăguță.

Să ieși cu prietena unui prieten necesită, pe de altă parte, un pic de tact și diplomație: îți va fi mai greu să respingi pe cineva din cercul tău social și, în plus, prietenii voștri curioși vor fi tot timpul cu ochii pe voi, să vadă „cum vă mai merge”. Dar nu exclude această variantă, mai ales că va fi ușor să interacționați și să vă apropiați.

  1. Folosește-ți hobby-urile

O altă variantă la fel de inspirată este să cunoști pe cineva care-ți împărtășește interesele și pasiunile, înscriindu-te la diverse cursuri sau activități din domenii care îți stârnesc curiozitatea. Fie că e vorba de un sport, de cursuri de gătit, de maratoane și lecții de desen, e foarte posibil să cunoști, în mod firesc, o femeie care să-ți placă mai mult decât doar fizic. Ajungi să afli lucruri despre ea fără să o întrebi neapărat, astfel că discuțiile voastre se vor desfășura natural, fără momente jenante.

Ai grijă, însă, cum flirtezi cu femeile din aceste medii — nu toți oamenii care vin acolo sunt interesați să cunoască pe cineva, așa că asigură-te că ai o abordare discretă și plină de respect. În loc să folosești replici-clișeu de agățat sau să-i faci complimente legate de fundul ei, mai bine ești direct: „Mi-ar plăcea să ieșim cândva. Ești interesată?”. Dacă refuză, nu face mare caz din asta. Însă dacă acceptă, avantajul e că deja aveți o grămadă de subiecte de discuție.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de toamnă a revistei Cosmopolitan.

FOTO: Nick Onken. Text: Teodora Tîrcă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.