Cum construiesti o relatie solida

Cuvinte frumoase, îmbrățișări strânse și gesturi altruiste – nu e greu să-ți faci iubitul fericit. Iată cum construiesti o relatie solida.

Comunică tot timpul. O relație solidă se dezvoltă pe o temelie puternică, iar pentru ca aceasta să existe, e nevoie ca cei doi să fie în primul rând prieteni. Măcar o dată pe săptămână, fă în așa fel încât să aveți la dispoziție două ore doar pentru voi doi – deschideți o sticlă de vin, povestiți și… dansați. Muzica plăcută determină organismul să elibereze hormonii fericirii, iar apropierea fizică ajută trupurile să-și stabilească propria cale de comunicare non-verbală.Minciuni pe care ți le spui într-o relație toxică

Poartă-te întotdeauna frumos. Fii drăguță! E foarte simplu să afișezi o figură morocănoasă atunci când ai o zi mai proastă, și e cu atât mai ușor s-o faci atunci când te afli într-o relație de mult timp. Însă fii sigură că tipul e aceeași persoană alături de care ai decis să îți trăiești viața și care, cu siguranță, te iubește și pentru faptul că nu ești atât de nedreaptă încât să-ți verși nervii pe el.

Gândește deschis. Renunță să-ți compari relația cu cele ale altor femei sau poate chiar cu a părinților tăi. Ești stăpână pe relația pe care o ai azi, acum, cu acest bărbat și îți trăiești alături de el propriul „scenariu” de viață. Acesta poate fi exact așa cum îl dorești tu: plin de aventuri și de momente distractive și presărat cu mici doze de nebunii.

Fii generoasă. Propune-ți ca (aproape) în fiecare zi să faci pentru partenerul tău ceva ce ți-ar plăcea ca el să facă pentru tine. Visezi cu ochii deschiși ca el să-ți trimită la birou o cutie de bomboane (și eventual un buchet de flori)? Dă tu startul și suprinde-l cu un cadou dulce, dulce! Oferă-i un exemplu, iar el va întâmpina cu bucurie inițiativa ta.

Discuții pe care iubitul tău le evită

Prețuiește ideea de noutate. Te gândești că ar fi frumos să urmezi alături de iubitul tău cursul acela de gastronomie din weekend, doar că sunteți… prea ocupați? În primul rând, dacă exact așa pui problema, fii sigură că scuzele care te împiedică să faci chestii împreună cu el nu se vor epuiza niciodată. Nu va exista un moment oportun pentru o activitate în doi, decât dacă îl creezi tu. Trebuie să conferi valoare termenului de „noi doi”, pentru a menține atmosfera incitantă în interiorul cuplului. În viață e vorba despre a evolua și despre a încerca tot timpul noi chestii – alături de el.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise