Cum comunici mai bine in cuplu

1. Cum treceţi peste certuri.

Inevitabil vor fi şi certuri. Ei bine, în timpul lor nu vă concentraţia atenţia să găsiţi vinovatul, să vă faceţi reproşuri, ci să vă daţi seama cum ar trebui să procedaţi pe viitor pentru a evita situaţiile conflictuale. 

2. Aşteptări false.

Dacă tu nu ştii ce vrei, cum poţi să aştepţi de la el să ghicească asta? Aşadar, data viitoare când îţi doreşti ceva de la iubitul tău, desenează-i o hartă dacă este nevoie, dar nu îl lăsa să dea greş doar pentru că nu ai ştiut tu să îi transmiţi mesajul pe înţelesul lui.

3. Faceţi schimb de roluri.

Este un exerciţiu util pentru ambii parteneri. Pentru o zi, preluaţi sarcinile celuilalt, pentru a vedea pe pielea voastră cu ce se confruntă partenerul. Aşa vă va fi mult mai uşor să vă înţelegeţi argumentele şi veţi putea lua hotărârile în cunoştinţă de cauză.

4. Şi compromisurile au o limită.

În cuplu trebuie să mai faci şi compromisuri, pentru că trebuie să aduci într-un punct comun dorinţele şi părerile a doi oameni diferiţi. Dacă, totuşi, laşi mereu de la tine, vei ajunge să fii frustrată tot timpul.

Dacă nu se poate să ajungeţi într-o situaţie de ”win-win”, măcar alternaţi persoana care se impune în luarea unei decizii.

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.