Cum am realizat că partenerul meu nu e potrivit pentru mine

Să te desparți de cineva poate fi o decizie ușoară, dacă partenerul ți-a greșit cu ceva, dar și extrem de dificilă, dacă pur și simplu realizezi că nu este potrivit pentru tine. Chiar dacă încerci să faci relația să funcționeze, tot te simți vinovată dacă simți că trebuie să o închei.

10 femei explică cum și-au dat seama că a venit momentul să se despartă de partenerul lor.„Mă uitam la el într-o zi și mi-am dat seama că mă simt mai bine când nu sunt cu el, pentru că în acele momente nu sunt stresată legată de sănătatea sa fizică și mentală, chestiuni cărora el nu le acordă importanță. Aveam nevoie de un partener, nu de un copil mai mare decât mine. Nu era un tip rău, dar nu era deloc responsabil. Aveam doar 24 de ani și, după 4 ani și jumătate de relație, nu voiam doar să îngrijesc pe cineva.”

„Voiam să ne cumpărăm o casă împreună și toate nevoile și dorințele mele erau mai puțin importante decât ale lui. Încercam să fac compromisuri, dar nu funcționa. Mi-am dat seama că nevoile mele, legate de casă, dar și în general, se aflau pentru el pe ultimul loc.”

„Aveam o relație de câțiva ani, dar mi-am dat seama că nu vreau să îmbătrânesc cu el. Ne înțelegeam bine, dar eram destul de tineri și simțeam că nu el e cel potrivit, ceva lipsea. Aș fi vrut să pot spune că el a făcut ceva anume, dar nu puteam. Uneori, pur și simplu ceva lipsește.”

„Cred că dintotdeuna am știut, dar eram tânără și mă speria ideea de a fi singură. La un moment dat am fost plecată în vacanța de vară și nu mi-a fost deloc dor de el. Am reflectat mult la asta și m-am despărțit de el când m-am întors.”

„Mi-a spus că vrea să își petreacă întreaga viața cu mine, iar eu m-am panicat și îmi era greață. Nu eram compatibili și relația nu ar fi putut funcționa.”

„Mă certam cu fostul dintr-un motiv pe care nu îl mai țin minte și i-am spus că nu e vorba de cine câștigă, ci să ne înțelegem unul pe altul pentru a rezolva problema. Răspunsul lui a fost că e mai important să câștigi cearta. Atunci mi-am dat seama că eu credeam că suntem o echipă, dar el mă vedea ca un adversar în fața căruia trebuia mereu să câștige.”

„Mi-am dat seama că nu vreau ca el să fie tatăl viitorilor mei copii.”

„Îmi plăcea de el ca persoană și ca prieten, dar nu eram prieteni apropiați. Nu îmi făcea mare plăcere să petrec timpul cu el. La un moment dat am realizat că preferam să vorbesc și să mă întâlnesc cu prietena mea cea mai bună decât să stau cu el.”

„Am început facultatea și a devenit foarte posesiv, nu voia să am o viață socială în afara facultății. În mai puțin de o lună m-am despărțit de el, știam că nu se va schimba.”

„Fostul meu a vrut să ne căsătorim, dar eu nu îmi putea imagina un viitor alături de el. Ne certam des, nu eram compatibili; dacă am fi rămas împreună, nimic nu s-ar fi schimbat. Nu ar fi fost fericit niciunul din noi.”

Tu te-ai aflat vreodată în această situație? Cum ai realizat că partenerul nu e potrivit pentru tine?

Citește și: 12 semne că vă îndreptați către o despărțire 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.