Construieşte o relaţie fericită fără să te pierzi pe tine

Orice relaţie de iubire e formată din trei părţi distincte: eu, tu, noi. Dar când ieşi cu un tip nou şi super hot, e atât de uşor să renunţi la timpul petrecut cu tine şi să te pierzi în nerăbdarea de a face totul cu el (adio multi-masking duminica!)… sau să te superi atunci când partenerul te anunţă că vrea să plece singur într-o excursie de o zi, două. E un proces anevoios de echilibrare, mai ales pentru mileniali, generaţia care petrece mai mult timp fiind single, şi care îşi preţuieşte cu adevărat momentele de intimitate cu propria persoană (dovada: astăzi, o femeie se căsătoreşte, în medie, la vârsta de 27 de ani, comparativ cu 23 în anul 1990 şi 20 în 1960. În cazul bărbaţilor, la 29 de ani, comparativ cu 26 şi, respectiv, 22).

De fapt, să te dedici întru totul noii tale iubiri în timp ce păstrezi timp şi pentru fericirea ta, ca individ, e una dintre cele mai des întâlnite provocări cu care cuplurile se confruntă, spune terapeutul de sex şi relaţii Ian Kerner. „Relaţiile puternice sunt formate din indivizi puternici. Dacă îţi poţi menţine individualitatea în timp ce o respecţi şi pe cea a partenerului, relaţia voastră are deja o bază consistentă”, spune specialistul.Pentru a-i ajuta pe clienţi, Kerner şi alţi terapeuţi de cuplu folosesc adesea diagrama Venn pentru a diviza priorităţile în cuplu. Desenează un cerc al nevoilor pentru tine şi unul pentru partener. Unde cercurile se întrepătrund este relaţia voastră, o entitate în sine, care trebuie şi ea hrănită şi ajutată să crească, scrie life couch-ul JoAnneh Nagler în noua ei carte, Naked Marriage: How to Have a Lifetime of Love, Sex, Joy, and Happiness. Iată cum să aloci timp şi energie fiecărei zone, astfel încât să „creşteţi” în voie: tu, partenerul şi relaţia voastră.

Nevoile tale

Timp cu fetele

Pentru fiecare întâlnire pe care o programezi cu noul iubit, rezervă o reuniune cu prietenele în aceeaşi săptămână. Cercetările arată că prietenia dintre femei ne ajută să facem faţă mai bine perioadelor de tranziţie din viaţă (cum ar fi jobul acela pe care tocmai l-ai început) şi să fim mai fericite şi mai împlinite emoţional.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de septembrie a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Nick Onken. Traducere şi adaptare: Teodora Tîrcă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.