Cele mai importante beneficii ale sexului

Diferiţi experţi din lumea întreagă au pregătit mai multe argumente care susţin că sexul este benefic pentru tine dar şi în cuplu. Iată care sunt acestea.

Reduce stresul

Sexul poate reduce presiunea sanguină, reducând astfel stresul. Interesant este că în urma unor experimente s-a dovetit că acest lucru se întâmplă doar după o partidă de sex reuşită cu un partener şi nu se aplică şi în cazul masturbării.

Creşte imunitatea

Sexul bun poate însemna şi o sănătate fizică mai bună. Făcând sex o dată sau de două ori pe săptămână, creştem nivelul de anticorpi care ne protejează împotriva răcelii sau a altor afecţiuni minore. Poate din acest motiv i se mai spune aspirina săracului. 🙂

Arde calorii

Jumătate de oră de sex arde în jur de 85 de calorii. Deşi nu este un număr impresionant, cu cât mai mult sex faci, cu atât mai multe calorii arzi. Ce alegi, să faci sex sau să mergi la sală?

Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară

Femeile care fac mai mult sex tiind să aibă un nivel mai mare de estrogen, ceea ce le protejează împotriva bolilor de inimă.

Reduce durerea

Creşterea nivelului oxitocinei şi al endorfinelor ameliorează durerea, acţionând ca un analgezic. Fie că este vorba de dureri menstruale, dureri de cap sau artrită, oxitocina pare a fi leacul potrivit. Ai grijă, deci, când mai foloseşti durerea de cap ca motiv pentru care nu ai chef de sex.

Ce spui, mai ai nevoie şi de alte argumente că sexul este benefic pentru tine şi în orice cuplu?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.