Cele mai comune motive de cearta in cuplurile casatorite

O relaţie perfectă, fără certuri, nu există. Şi trebuie să recunoaştem că acest lucru ar fi puţin plictisitor. Atunci când locuieşti cu partenerul, stai cu el în cea mai mare parte a timpului şi de multe ori realizezi că aţi început să vă certaţi din cauza celor mai nesemnificative lucruri. Însă pe moment nu ne dăm seama de inutilitatea discuţiei.

Iată care sunt cele mai comune motive de ceartă în cuplurile căsătorite:Colacul toaletei a rămas ridicat. Personal, niciodată nu am înţeles de ce cuplurile se ceartă din cauza acestui lucru. Bărbaţii au nevoie de el ridicat, femeile au nevoie de el lăsat jos. Însă se pare că este foarte important ca el să fie mereu lăsat jos. 

Dragi femei, v-ar conveni ca bărbatul să vă facă mereu morală pentru că aţi uitat să lăsaţi capacul ridicat pentru el? Cel mai probabil veţi spune că nu, pentru că este foarte simplu pentru el să îl ridice când are nevoie. Ei bine, acest lucru ar trebui să se aplice şi la noi: este, oare, atât de greu să lăsăm capacul jos când mergem la toaletă

Nu pierdem nici măcat 5 secunde făcând acest lucru, însă pierdem o grămadă de timp certându-ne din cauza sa. Chiar are rost?

Partenerul nu a spălat vasele. De multe ori, dacă el nu a spălat vasele/nu a dat cu aspiratorul/nu a pus hainele în maşina de spălat te superi şi îi spui că este rândul lui, iar dacă nu se ocupă de acea sarcină, nu o vei face nici tu. Din păcate, el nu se va ocupa nici după ce i-ai spus acest lucru, deci tot tu o vei face. Şi unde ajungem? Din nou la ceartă.

Discută cu el despre ce îi place şi nu îi place să facă prin casă şi decideţi cum împărţiţi sarcinile. Însă este important ca partenerul tău trebuie să înţeleagă că nu le poţi face tu pe toate.

Al cui e rândul să plimbe câinele. Un animal de companie nu este o simplă sarcină pe care trebuie să o duci la capăt, ci un suflet de care să ai grijă şi pe care să îl iubeşti. Recomandarea mea este să plimbaţi împreună câinele de câte ori aveţi ocazia şi să faceţi cu rândul în funcţie de timpul liber. De exemplu, dacă tu începi munca mai devreme decât partenerul, el este cel care ar trebui să plimbe câinele dimineaţa, însă seara este rândul tău, chiar dacă eşti obosită.

La ce film să vă uitaţi. Într-o relaţie este nevoie ca din când în când să faci compromisuri, iar acest lucru se aplică şi când alegeţi filmul sau serialul la care să vă uitaţi. Dacă nu îţi place deloc filmul ales de partenerul tău, ai două variante, din punctul meu de vedere: îl laşi să se uite singur în timp ce tu faci o baie relaxantă, citeşti o carte etc sau accepţi să te uiţi la acel film dacă tu eşti cea care alege data viitoare.

Partenerul a mâncat ultima felie de pizza. Şi de această dată, motivul certei este destul de stupid, dacă stăm să ne gândim. Sigur, ţineai neapărat să mănânci acea felie, însă, să fim serioşi, nu era ultima pizza din lume, nu?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.