Cele 4 tipuri de orgasm și cum să le atingi

Sexul este una dintre cele mai mari plăceri pe care le putem experimenta, în special dacă avem parte şi de un orgasm de zile mari. Chiar dacă uneori îi spunem partenerului că nu este nicio problemă dacă doar el a avut orgasm, că oricum ne-am simţit bine, trebuie să recunoaştem că acestea sunt doar vorbe de consolare, iar orgasmul este important şi pentru noi. Mai ţii minte episodul din „Sex and The City” când Samantha era speriată că „şi-a pierdut” orgasmul?

În articolul acesta vom vorbi puţin despre orgasm, despre câte tipuri există şi, bineînţeles, despre cum să ajungem la fiecare.

În primul rând, multe femei nu sunt 100% sigure dacă au ajuns sau nu la orgasm, pentru că nu au experimentat niciodată unul în adevăratul sens al cuvântului. Orgasmul nu este doar o plăcere puternică pe care o simţi în timpul sexului, ci este punctul culminant al alestuia – pulsul se accelerează, pielea se înroşeşte, au loc schimbări hormonale, spasme musculare şi o stare generală de euforie.

Există mai multe tipuri de orgasm, iar probabil cel mai cunoscut este orgasmul clitoridian, cu care am făcut cunoştiinţă când eram mai tinere şi am început să ne masturbăm. Este cel mai uşor de atins dintre toate tipurile: prin stimularea clitorisului cu mâna, limba sau diferite obiecte.

Este mai simplu să ai orgasm clitoridian singură decât alături de un partener pentru că tu te cunoşti mult mai bine, însă cu puţină răbdare îţi poţi învăţa partenerul cum să îl stimuleze corect, în special în timpul sexului oral. De asemenea, poţi avea acest tip de orgasm şi în timpul sexului intravaginal, prin frecarea clitorisului de osul pubic al partenerului.

Al doilea tip de orgasm este cel vaginal, care este atins doar prin penetrare şi stimularea controversatului punct G (care da, există – se află pe peretele frontal al vaginului, în spatele osului pubian, are mărimea unui bob de fasole şi textura unui burete.

Îl poţi atinge fie singură, fie alături de un partener, indiferent dacă este stimulat cu degetele, cu penisul sau cu jucării sexuale create special pentru asta. Spre deosebire de orgasmul clitoridian, cel vaginal nu se atinge atât de uşor, dar asta depinde de fiecare femeie în parte.

Cel de-al treilea tip de orgasm este unul despre care multe femei se sfiesc să vorbească – orgasmul anal. Un studiu al Universităţii din Indiana a relevat faptul că peste 20% dintre femeile între 20 şi 39 de ani au încercat cel puţin o dată sexul anal, deci poate ar fi timpul să nu mai fie considerat un subiect tabu.

Este de la sine înţeles că prima dată când faci sex anal este o experienţă cu totul diferită de ce ai încercat până acum, deci este nevoie de ceva timp pentru a te obişnui şi pentru a avea orgasm. Pentru a-l atinge este nevoie ca zona să fie experimentată încet, în special dacă eşti începătoare – de preferat după ce deja ai avut un alt tip de orgasm pentru a fi relaxată.

Ultimul tip de orgasm despre care vom vorbi este cel „combinat” – o combinaţie între orgasmul clitoridian şi cel vaginal. Nu multe femei se pot lăuda că l-au experimentat, însă este un orgasm foarte intens, aşa cum e de aşteptat, fiind de fapt două orgasme în locuri diferite.

Tu câte dintre aceste orgasme ai experimentat şi care este preferatul tău?

 

1 comentariu
  1. Eu am parte de cele două orgasme. Vaginal și cel dublu. Vaginal și clitoridian in același timp. E ceva ce nu pot să descriu i cuvinte. E te lasă fără aer.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.