Cealalta femeie care il face pe iubitul tau fericit

Mami stie cum sa-l faca sa se simta bine

Si, cel mai probabil, isi doreste o iubita care il va trata exact asa cum e obisnuit inca din copilarie. "Relatia pe care o are cu mama lui e un reper pentru orice il face sa se simta iubit si ingrijit", spune medicul psiholog Les Parrott, coautor al cartii "Questions Couples Ask".

"Intr-un mod subtil, acea relatie defineste ceea ce il atrage in prezent la o partenera", adauga specialistul.

Daca ea si-a exprimat iubirea spunandu-i in mod constant cat e de chipes, inteligent, special etc., atunci probabil ca e acel gen de barbat care are nevoie sa-ti exprimi aprecierea prin cuvinte. 

In cazul in care l-a rasfatat prin imbratisari si pupici, atunci poti sa-i spui ca-l iubesti pana te doare gura – doar atingerile afectuoase ii vor oferi ceea ce isi doreste.

Dar nimic nu e perfect…

Chiar daca iubitul tau are o relatie excelenta cu mama lui acum, anii pe care i-a petrecut sub acelasi acoperis cu ea s-ar putea sa-l fi facut sensibil la anumite comportamente care l-au ranit cand era mic.

"Amintirile pot ramane atat de vii, incat orice detaliu din prezent poate readuce in mod dureros emotii negative din trecut. De aceea e posibil sa reactioneze exagerat la anumite lucruri pe care le faci tu", e de parere Karen Sherman, autoarea cartii "Marriage Magic! Find It, Keep It, and Make It Last".

Daca mama lui il dezamagea asistand rar la activitatile lui scolare, s-ar putea sa-l deranjeze faptul ca nu-l intrebi cum i-a mers la intalnirea aceea importanta – va presupune ca nu esti interesata de ceea ce se intampla in viata lui. La fel, daca obisnuia sa-i critice stilul vestimentar, cel mai probabil e sensibil la orice remarca negativa pe care o faci legata de acest aspect.

Dezaprobarea mamei nu e "sarutul mortii"

Majoritatea tipilor cu mame pretentioase realizeaza ca ele nu vor fi niciodata multumite, oricat de grozava ar fi femeia pe care o aduc acasa, deci nu-ti imagina ca totul e pierdut doar pentru ca mama lui nu-ti transmite vibratii pozitive.

Cel mai simplu mod de a-ti da seama daca va reprezenta cu adevarat o problema? Reactia lui, spune William  Doherty, profesor de sociologie in cadrul Universitatii Minnesota. Daca incearca sa te linisteasca spunandu-ti ceva de genul: "Asa e cu toata lumea la inceput, dar sunt sigur ca te va indragi odata ce va ajunge sa te cunoasca mai bine", inseamna ca iti ia sentimentele in serios si ca nu incearca sa musamalizeze totul.

Dar daca se poarta ca si cand nu se intampla nimic si chiar iti spune: "Cee? Nu mi se pare deloc ca e rea cu tine", ai grija: s-ar putea sa nu fie niciodata de partea ta atunci cand mama lui intra in discutie.

Totusi, joaca cinstit

Indiferent de cat de greu iti pica la inima mama lui, ea r eprezinta prima relatie pe care iubitul tau a avut-o cu o femeie si este cea mai importanta. E normal ca parerea ei sa "atarne" greu. Prin urmare, chiar si atunci cand nu e deloc rezonabila in privinta unui lucru (cum ar fi sa o vizitati in fiecare weekend), e neinspirat sa vorbesti urat despre ea sau sa incerci sa-ti convingi iubitul sa treaca peste dorintele ei.

E posibil sa sara automat in apararea ei si sa te condamne pentru ca l-ai pus in situatia de a alege intre voi doua. Deci abtine-te de la comentarii precum "M-am saturat de pretentiile ei" si expune-ti punctul de vedere intr-o nota pozitiva: "Mi-ar placea sa avem parte de un weekend in care sa fim doar noi doi". Cand nu-l provoci sa intre in defensiva, ii e mai usor sa vada lucrurile din perspectiva ta si sa aleaga in favoarea relatiei voastre.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.