Ce voiai sa intrebi (si poate n-ai avut curaj) despre sex

Întrebarile despre sex nu trebuie să fie tabu.

Toți ne punem întrebări și dorim o viață sexuală satisfăcătoare, numai că uneori le amânăm și ne mulțumim cu ce știm deja. Nu-i păcat?De ce avem fantezii sexuale? Și la ce ne folosesc?

În trecut, se credea că persoanele care au contacte fizice nesatisfăcătoare (ca intensitate, frecvență sau finalitate) ajung să aibă fantezii sexuale (își imaginează diverse situații, parteneri, locuri ideale pentru sex), constatându-se că există o corelație directă între cantitatea de hormoni din sânge și prezența fanteziilor sexuale.

Astăzi, explicația creșterii cantității de hormoni responsabili de fanteziile sexuale nu mai e pusă pe seama lipsei de sex, ci, dimpotrivă, a unei activități sexuale prodigioase, care, asemenea unui drog, duce la dorințe mai mari, la satisfacții mai rare.

Cât contează într-o relație potrivirea sexuală?

Se spune că doar 20%. Dar, dacă nu există potrivire sexuală, restul de 80% nu reușește să mențină un cuplu. Fără potrivire sexuală, nu există nici dragoste, nici cuplu de durată.

Și nu există potrivire sexuală care să țină loc emoțiilor, plăcerii de a râde și a vorbi cu iubitul, de a împărtăși pasiuni comune. Pe scurt, nu există dragoste fără sex potrivit, dar nici relație numai cu sex potrivit.

Să încercăm alte poziții. O propoziție de care femeilor în mod obișnuit le e cam teamă. Cum trecem peste prejudecăți?

De ce ne e teamă nouă, femeilor, de nou? Pentru că, îndeobște, gândim așa: dacă fac ce-mi propune el, o să creadă că-s cam ușuratică (evident, este vorba despre poziții mai… neortodoxe), iar dacă îl refuz, o să încerce să-și rezolve curiozitățile în altă parte. Nu putem ieși din această dilemă, așa că ne trec fiorii când auzim vorbele pomenite.

Cum să facem? Simplu! Să nu ne gândim numai la satisfacția și reacția lui. Să fim cinstite cu noi înșine și să vedem: vrem sau nu să încercăm altceva? Dacă da, mărturisește-i ce te reține, și anume faptul că și-ar putea schimba părerea despre tine. Dacă nu, spune-i că a accepta ar însemna să nu te mai respecți pe tine.

Află răspunsurile celorlalte întrebări aici!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.