Ce trebuie sa stii inainte sa-ti incepi viata sexuala

Când este momentul potrivit?

Din păcate, nu există o formulă care să ne ajute în acest sens. Cel mai simplu răspuns este: "când simţi că eşti pregătită". Astfel, nu trebuie să îţi începi viaţa sexuală doar pentru că iubitul tău insistă să faci asta sau pentru că eşti singura din grupul tău de prietene care este încă virgină. Decizia trebuie să îţi aparţină în totalitate pentru că, în fond, este corpul tău.

Atunci când decizi că este momentul potrivit pentru a duce relaţia cu partenerul la un nou nivel, este de la sine înţeles că ai încredere în el şi că relaţia este destul de serioasă. În niciun caz nu îţi pierde virginitatea cu un tip care nu merită sau în urma unei decizii de moment! Vei regreta asta mai târziu.

Vorbiţi despre protecţie

Oricâtă încredere ai avea în el, în momentul în care se pune problema sexului, este foarte important să aduci în discuţie protecţia, chiar dacă ţi se pare de la sine înţeles ca el să aibă prezervative pregătite.

Există două mari riscuri pe care ţi le asumi în momentul când întreţii raporturi sexuale fără prezervativ. Primul dintre acestea este să rămâi însărcinată, iar cel de-al doilea este să iei o boală cu transmitere sexuală. Chiar dacă iubitul tău insistă că poate să nu ejaculeze în tine, nu ai niciun motiv pentru care să îl crezi, din moment ce încă nu ai făcut sex cu el. În plus, lichidul seminal nu este eliberat doar prin ejaculare, ci şi înainte, iar cele câteva picături ce pot curge înainte (şi de care el nu îşi dă seama) conţin de asemenea spermatozoizi.

Nu te speria

Sigur, primul contact sexual nu este chiar cel mai plăcut, dar încearcă să nu te gândeşti la asta. Durerea nu este atât de puternică cum ar spune unele, iar dacă nu vei ştii ce şi cum să faci nu te va blama nimeni. În fond, este prima dată pentru tine şi în mod evident nu ai experienţă.

Încearcă să te simţi cât mai confortabil

Sexul este cel mai intim act ce poate avea loc între două persoane. Chiar dacă este prima dată pentru tine, încearcă pe cât posibil să laşi emoţiile deoparte şi să te simţi bine. Acesta este şi motivul pentru care vrei să faci sex, nu?

Tu ce alte curiozităţi/sfaturi despre cum ar trebui să fie ”prima dată” ai?
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.