Ce sunt orgasmele multiple și cum să le obții

Orgasmele multiple sunt asemenea punctului G și al squirting-ului: unii oameni cred că sunt un mit, că nu există. Alte persoane nu sunt sigure ce înseamnă: să ai un orgasm imediat după altul sau să ai orgasm de mai multe ori în aceeași partidă de sex? Dacă nici tu nu ești prea sigură care e treaba cu orgasmele multiple, acest articol te va lămuri!

Ce anume sunt orgasmele multiple?

Părerile sunt împărite. Unii specialiști consideră că orgasmele multiple apar atunci când o femeie are mai multe orgasme în cadrul aceleiași partide de sex, în timp ce alții susțin că trebuie să aibă loc imediat unul după altul.

Cine poate avea un orgasm multiplu?

Răspunsul la această întrebare este dificil. Unele femei nu au orgasm niciodată, iar altele nu realizează când au unul multiplu pentru că nu știu exact ce înseamnă. Mai mult, așa cum am arătat mai sus, nu există o definiție exactă a acestui „fenomen”. Potrivit unui studiu efectuat pe 4400 de femei, 75% dintre acestea susțin că pot experimenta orgasme multiple. Alte studii efectuate în Marea Britanie au arătat că între 15% și 76% dintre femei pot avea orgasme multiple.

Cum poți avea și tu unul?

Așa cum probabil te așteptai, nu există o rețetă exactă pe care o poți urma pentru că fiecare femeie este diferită. Totuși, specialiștii sunt de acord că trebuie să ții cont de următoarele lucruri:

Nu sări peste preludiu. Cu cât ești mai excitată, cu atât sunt mai mari șansele de a ajunge la orgasm, fie el obișnuit sau multiplu.

Nu te concentra pe orgasm. Atunci când faci sex, trebuie să te concentrezi pe a te simți bine tot timpul, pe a face ce îți dorești. Dacă te concentrezi prea mult pe orgasm, nu te vei putea bucura de toată experiența.

Continuă excitarea după primul orgasm. După ce ai avut un orgasm, cel mai probabil clitorisul tău este mai sensibil. În acest caz, partenerul tău ar trebui să încerce să te excite în alte moduri: să se „joace” cu sânii tăi, să te sărute pe restul corpului și abia apoi să revină în zona genitală.

Folosește-ți mușchii. Exercițiile kegel sunt un mod foarte bun de a-ți prelungi sau intensifica orgasmele – și de a le face să apară mai repede, ducând la orgasme multiple.

Tu obții orgasme multiple?

 

Citește și: Poți avea orgasm în timp ce dormi? 

Citește și: La ce se gândesc bărbații când încearcă să te aducă la orgasm?

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.