Ce sunt aventurile emoționale și cum știi dacă ai una?

Cele mai multe persoane se tem că partenerul va avea o aventură sexuală, dar prea puține se gândesc și la aventurile emoționale. Iată cum îți poți da seama dacă și partenerul tău are una.

Bărbaților le pasă mai mult dacă își găsesc partenera în pat cu un altul decât dacă s-a îndrăgostit de altcineva, dar lucrurile stau invers în cazul femeilor. Pe noi ne afectează mai mult dacă aflăm că partenerul s-a îndrăgostit de alta, cel puțin asta arată câteva studii.

Ceea ce este surprinzător e că cele mai multe femei se gândesc tot la sex atunci când vine vorba de înșelat, dar este important să știi că există și aventuri emoționale.

Citește și: Ce poate fi considerat înșelat?

Ce sunt aventurile emoționale?

În prezent, când aproape toată lumea are telefon mobil și conturi pe social media, ne este mult mai simplu să comunicăm cu alte persoane. Deși acest lucru are numeroase beneficii, uneori poate duce și la aventuri emoționale.

Un like pe Facebook e urmat de alte like-uri și comentarii, apoi cele două persoane încep să vorbească ca simpli amici… dar, în unele cazuri, relația de prietenie evoluează. Astfel, apare atașamentul față de o altă persoană în afară de partenerul tău. Până la urmă, este de înțeles de ce: ai găsit o persoană cu care râzi, care îți înțelege problemele, care te ascultă când îi spui cum te-a enervat iubitul tău…

În multe cazuri, aventurile emoționale pot duce și la aventuri sexuale, dar nu mereu. Însă, doar pentru că nu se întâmplă mereu, nu înseamnă că aventurile emoționale nu îți pot strica relația.

Citește și: De ce mi-am înșelat soțul? 

Cum recunoști o aventură emoțională?

  • apare sentimentul de apropiere afectivă;
  • vă împărtășiți secretele;
  • vorbiți despre probleme în relație;
  • apare o atracție fizică;
  • prietenia cu această persoană este ținută secretă față de partener;
  • dacă partenerul știe despre această „prietenie”, simți mereu nevoia să insiști că nu e decât un amic;
  • apare distanțarea față de partener;
  • apar certuri în cuplu.

De ce apar eventurile emoționale?

Când vine vorba de sex sau simple săruturi, ne putem abține, însă inimii nu îi putem spune pe cine să iubească. Bineînțeles, asta nu înseamnă că toate persoanele se vor îndrăgosti de altcineva, însă, în multe cazuri, asta se poate întâmpla.

Poate că relația actuală a început să te plictisească. Poate că treci printr-o perioadă mai proastă cu partenerul. Sau poate că partenerul a început să nu îți mai acorde atât de multă atenție pe cât ai vrea.

Motivele diferă de la persoană la persoană, însă treaba stă în felul următor: sentimentele acestea nu apar peste noapte. Este imposibil să nu mai vorbești cu nicio altă persoană, însă ai grijă să nu întreci limitele. Până la urmă, nu te obligă nimeni să îți petreci atât de mult timp vorbind cu un alt bărbat.

Citește și: Cum reacționezi când ai fost înșelată? 

Ce faci dacă partenerul tău are o aventură emoțională?

Atunci când ai citit semnele de mai sus l-ai recunoscut pe partenerul tău? În cazul acesta, ar trebui să porți o discuție sinceră cu el. Nu țipa la el și nu îl face să se simtă vinovat, ci pur și simplu află care sunt motivele pentru care a ajuns să caute afecțiunea altei femei.

Există posibilitatea ca partenerul tău să vrea să înceapă o relație cu această nouă femeie din viața lui. Deși această situație este mai mult decât neplăcută, ține minte: e mai bine să fii singură decât cu un bărbat care nu te vrea lângă el.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.