Ce se intampla cu corpul tau cand te indragostesti

Oamenii sunt foarte interesanţi: nu doar mintea ta realizează că te-ai îndrăgostit, ci şi restul corpului ştie asta! Iată ce schimbări au loc în organismul nostru atunci când ne îndrăgostim.

În primul rând, activitatea cerebrală ţi se modifică imediat. Poate nu crezi că dragostea la prima vedere există, dar un studiu publicat în „Journal of Sexual Medicine” arată că poţi ştii că te-ai îndrăgostit în numai o secundă! Se pare că atunci când acest lucru se întâmplă, 12 regiuni ale creierului se activează instant.5 semne ca esti oficial intr-o relatie

Apoi, inima ta îşi încetineşte ritmul, bătând mai lent, iar presiunea sângelui va scădea. Se pare că totuşi inima chiar îţi stă în loc când vezi persoana de care te-ai îndrăgostit!

Dragostea acţionează şi ca un calmant, iar tu nu vei simţi durerea atât de puternic, arată un studiu de la facultatea de medicină de la Universitatea Stanford. La fel ca medicamentele cu efecte calmante, îndrăgostirea activează anumite legături neuronale din creier. Foarte interesant, nu crezi?

Te poti indragosti dupa 36 de intrebari?

Din păcate, dragostea are şi efecte negative: vei deveni mai uitucă şi vei fi distrasă mai uşor. Creierul tău eliberează în aceste momente „hormonul dragostei”, adică oxitocină, care poate avea efecte negative asupra memoriei de scurtă durată.

Iată un alt lucru foarte interesant care se întâmplă: tot ce mănânci ţi se va părea mai dulce decât este de fapt. Într-un experiment făcut de Asociaţia Psihologilor Americani, mai mulţi studenţi au fost puşi să guste diferite mâncăruri şi băuturi. Cei care au mărturisit că sunt îndrăgostiţi în acel moment au depistat un gust dulceag la fiecare lucru pe care l-au încercat.

Cum sa mentii „fluturii din stomac”

Chiar şi cei din jur îşi pot da seama dacă eşti îndrăgostită. Se pare că atunci când vorbim cu persoana pe care ni s-a pus pata, noi, femeile, avem tendinţa de a vorbi într-un ton mai ridicat. De parcă nu era de ajuns că ne înroşim şi ne fâstâcim…

Nu în ultimul rând, oasele noastre devin mai puternice – nu instant, bineînţeles. Diferiţi cercetători au descoperit că există o legătură între cuplurile căsătorite care sunt fericite împreună şi sănătatea oaselor lor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.