Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul

Este absolut normal și sănătos să te cerți uneori cu partenerul, dar, pentru o relație bună, trebuie să ai grijă cum te comporți după ceartă.

Unele persoane își doresc un partener cu care să nu se certe niciodată, însă vor exista momente când aveți păreri diferite. Oricât de compatibili ați fi, certurile sunt inevitabile într-o relație. Pentru a avea o relație sănătoasă, însă, e foarte important cum vă certați, dar și cum vă comportați după ce cearta s-a terminat.

Citește și: Cele mai comune motive de ceartă în cuplurile căsătorite 

Iată ce să nu faci după o ceartă cu partenerul:

Nu îl ignora. Dacă ai nevoie de puțin spațiu după o ceartă e ok – atâta timp cât îi spui și lui asta. Una dintre cele mai mari greșeli pe care femeile (în special) le fac este să își ignore partenerul după o ceartă. E de înțeles dacă ești încă supărată (chiar dacă cearta s-a terminat, nu îți poți reveni instant), însă nu îl face să creadă că îl pedepsești. Îi poți spune: „Nu îmi revin așa repede după o ceartă, dar lasă-mă câteva ore și totul va fi ok. Dacă nu va fi, putem relua discuția.”

Dacă te deranjează ceva ce a zis, spune-i în acel moment. Când vă certați, e posibil ca unul dintre voi să spună ceva jignitor. Nu ignora asta, ci spune-i pe moment că te-a deranjat. Nu e ok să ții în tine și să îl iei la rost peste câteva zile.

Citește și: 4 motive de ceartă pe care să le eviți în cuplu 

Nu căuta scuze pentru irascibilitatea ta. E posibil ca cearta să fi avut loc pentru că nu dormisei bine, te durea capul sau avusesei o zi grea la muncă. În cazuri de genul, avertizează-l că e posibil să fii mai irascibilă.

Ascultă ce are de spus chiar și după ceartă. Poate că partenerul tău mai vrea să continue discuția. Chiar dacă nu mai ai chef, ascultă-l.

Nu faceți sex de împăcare dacă nu ai chef. Sexul de împăcare poate fi grozav, dar nu și atunci când ești supărată – iar el va simți că nu te implici. Însă nu îl ignora! Ia-l în brațe și spune-i să lăsați pe a doua zi, nu te întoarce pur și simplu cu spatele la el.

Nu spune „nu am vrut să zic asta!”. Ba da, în acel moment ai vrut să zici exact asta. Că ai regretat imediat după… asta e altă poveste. Cere-i scuze și încearcă să te calmezi.

Citește și: Nu transforma cearta în ceva mai urât!

Nu te gândi atât de mult la certurile voastre. Cum spuneam, e absolut normal să te cerți. Sigur, dacă certurile au loc zilnic, ați putea avea o problemă, dar dacă nu sunt atât de dese nu îți mai bate capul cu asta. Mai bine concentrează-te pe cum să fii o parteneră cât mai bună.
*articol preluat din Woman’s Day (autor: Caitlin Moscatello)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.