Ce sa iei in considerare inainte sa te casatoresti

Căsătoria nu este o joacă. Deşi este de la sine înţeles că doi oameni se căsătoresc doar dacă îşi doresc să rămână toată viaţa împreună, nu toate cuplurile reuşesc să treacă testul timpului. Dacă bunicii noştrii rămâneau împreună până la moarte, vremurile s-au schimbat, iar acum din ce în ce mai multe cupluri divorţează şi o iau de la capăt.

Însă divorţul nu trebuie să fie luat în calcul. Este de o sută de ori mai bine să începi o căsnicie ştiind de la bun început că tu şi partenerul chiar vă potriviţi şi veţi reuşi să fiţi împreună cât mai mult timp posibil. Dar cum poţi fi sigură de un lucru atât de important?Cele mai nereusite cereri in casatorie

Citeşte acest articol împreună cu iubitul tău şi discutaţi deschis despre următoarele lucruri:

În primul rând, eşti atras de partenerul tău şi din punct de vedere emoţional, nu doar fizic? Simţi că sunteţi conectaţi la un nivel profund? Nu uita că frumuseţea nu este veşnică, iar timpul îşi lasă amprenta asupra tuturor. Este foarte important ca şi după ce vor avea loc anumite schimbări fizice să vă placeţi unul pe celălalt la fel de mult. Aspectul fizic nu trebuie niciodată să compenseze problemele cuiva.

Apoi, eşti sigură că vrei să îţi petreci tot restul vieţii alături de această persoană? Vei putea să îi fi fidelă? Ai încredere totală în el? Vei putea să îi accepţi micile ciudăţenii ce apar odată cu vârsta? Aceasta nu este o decizie foarte uşoară. Este vorba de ceva serios şi trebuie să fiţi siguri că amândoi puteţi face asta.

12 semne ca iubitul tau iti este cel mai bun prieten

Gândiţi-vă şi la lucrurile neplăcute şi neprevăzute ce se pot întâmpla. Ce ai face dacă iubitul tău ar suferi un accident grav şi ar rămâne desfigurat pe viaţă sau nu s-ar mai putea deplasa decât în scaunul cu rotile? Nimeni nu îşi doreşte să se gândească la aşa ceva, dar nu putem preveni accidentele. Vei putea să îi rămâi alături chiar şi aşa? Vei putea avea grijă de el zi de zi? Va trebui să faci sute de compromisuri, te simţi în stare?

De asemenea, ai aceleaşi vise cu partenerul tău? Vă doriţi aceleaşi lucruri în ceea ce priveşte stilul de viaţă, familia, căsnicia, copiii, cariera, dezvoltarea personală? Nu te gândi că e ok dacă el îşi doreşte ca peste cinci ani să se mute în Anglia, în timp ce tu vrei să rămâi aici cu familia; nu te baza pe faptul că îl poţi convinge să rămână. Este important să vă doriţi aceleaşi lucruri de la viaţă.

Despre familia sa ce părere ai? Te înţelegi bine cu ei? Ei te plac? Din păcate, nu te vei căsători doar cu el, ci cu toată familia sa. Ai fi dispusă să îi ajuţi financiar dacă vor avea nevoie? Vei participa la toate vizitele de familie?

Obiceiurile cuplurilor fericite

Nu în ultimul rând, cum vă veţi ocupa de bani? Îi veţi pune laolaltă, veţi pune doar o parte din bani împreună, va sta fiecare cu banii săi? Banii sunt una dintre cele mai comune motive de divorţ din lume, deci trebuie să cădeţi la un acord în această privinţă.

Gândiţi-vă bine la toate aceste lucruri pentru a putea lua decizia bună. Nu te grăbi să intri într-o căsnicie doar pentru că îl iubeşti pe partenerul tău. Din păcate, iubirea nu este de ajuns, este nevoie şi de altele pentru a face o căsnicie să dureze.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.