Ce sa comanzi la prima intalnire

By  | 

La o prima întâlnire nu trebuie să te gândești doar la ce loc să alegi sau cu ce să te îmbraci, dar și ce anume să comanzi.

Să alegi un fel de mâncare greșit poate fi mai riscant decât îți poți imagina. Doar faptul că ieși la cină cu un necunoscut poate să fie o esperiență plină de surprize, cred că te poți lipsi un alt stres în plus, nu-i așa?

Spaghetti

Doar dacă nu vrei să reproduci scena din filmul “Doamna și vagabondul” atunci nu îți recomad să alegi o porție de spaghetti. Să mănânci acest preparat nu te va ajuta să il impresionezi prea tare. Mai mult ca sigur te vei murdări cel puțin pe față, dacă nu chiar pe haine, căci nu știi cum un strop din deliciosul sos poate sări în direcția greșită. Dacă, totuși nu reușești să reziști tentației, alege pastele tip fusilli sau penne.

Salată sau legume cu frunză

Cui nu îi place spanacul cu parmezan sau salata Cesar? Dacă optezi, însă, pentru aceste preparate vei risca să te alegi la final cu resturi printre dinți. Și pentru că este posibil ca tu să fii la dietă, înlocuiește salata cu o porție de legume la gratar. Mult mai ok!

Crustacee

Da, știm! Sunt extrem de delicioase! Dar să privești pe cineva care se chinuie să curețe coaja creveților ori o porție de raci nu este tocmai cel mai simpatic lucru de văzut, corect? Dacă preferi peștele și fructele de mare, poți opta pentru somonul la grătar.

Broccoli

Dacă deja te simți balonată, mai bine mai pierzi câteva minute uitându-te pe meniu decât să accentuezi mai mult această stare cu preparate care au la bază broccoli, conopida și fasole. Scopul este ca seară să fie una romantic și nu neapărat una plină de surprise neplăcute.

Prea picant

La o primă întâlnire îți recomand să eviți mâncărurile prea picante. Nu uita că acestea provoacă transpirație, roșeață a ochilor și a pielii. Tocmai opusul a ceea ce înseamnă seducție, corect?

Ceapă și usturoi

Cât de mare fană ai fi a acestor doua alimente, cred că nu trebuie să îți spun de ce ar trebui evitate. Dacă vrei ca seara să se sfârșească cu mai mult decât un sărut pe obraz, atunci este clar că usturoiul sau ceapa trebuie să lipsească.

Ceea ce comandă el

Pe scurt, plictisitor. Dacă nu este vorba despre o pură coincidență atunci poți evita sa comanzi același lucru ca el. Până la urmă, de ce să nu fii originală? Originalitatea este sexy, nu uita!

Preparate necunoscute sau greu de pronunțat

Dacă la această primă întâlnire veți merge la un restaurant mai “cochet” decât cele pe care obișnuiești să le frecventezi, mai mult ca sigur vei întâlni în meniu preparate ale căror nume nu îl poți pronunța. În cazul acesta există o singură regulă: nu te preface că știi ceea ce vrei să comanzi dacă nu ești sigură de asta. “Worst case scenario”, admite că nu ai cea mai palidă idee despre ce anume îți propune meniul. Auto-ironia este o calitate, să știi!

Preparate scumpe

Nu te grăbi să alegi unul dintre cele mai scumpe preparate doar ca să-l impresionezi. E doar o primă întâlnire. Chiar dacă tipul cu care te întâlnești te-a adus într-un loc elegant și rafinat, aruncă o privire și la prețul felului de mâncare pe care îl preferi. În cele din urmă te interesează să îl cunoști pe el, nu contul său din bancă. Corect?

Text: Teodora Dragusin

Comments

comments