Ce probleme poți întâmpina dacă ai o relație cu un bărbat mai în vârstă?

Când vine vorba de dragoste, vârsta nu contează – însă asta nu înseamnă că nu poți întâmpina anumite probleme dacă ai o relație cu un bărbat mai în vârstă.

Există numeroase persoane care se află într-o relație fericită, chiar dacă diferența de vârstă dintre parteneri este destul de mare – 10 ani sau mai mult. Compatibilitatea este mai importantă decât vârsta, însă, în multe cazuri, vor mai exista momente neplăcute.

Ce probleme poți întâmpina dacă ai o relație cu un bărbat mai în vârstă?

Partenerul nu va înțelege referințele tale

Ați crescut cu filme și seriale diferite, poate examenele erau diferite „pe vremea lui”, nu veți înțelege de unde atâta fascinație pentru un anumit cântăreț etc. Chiar dacă între voi nu e o diferență de vârstă mare, uneori câțiva ani contează mult din acest punct de vedere. Partea bună? Veți învăța multe unul de la celălalt!

Citește și: 9 moduri prin care te poți simți mai apropiată de partenerul tău 

Poate face lucruri care ție îți sunt interzise

Acest punct este valabil în special pentru adolescente. Tu încă nu poți conduce, părinții nu te lasă în oraș până la ore târzii, nu poți intra în unele cluburi… În aceste cazuri, e important ca partenerul să te înțeleagă. Chiar dacă poate fi frustrant pentru amândoi să nu puteți face un anumit lucru împreună, asta nu ar trebui să vă afecteze relația.

Aveți prieteni diferiți

Este normal ca fiecare să aibă prieteni de vârsta sa, iar asta nu e neapărat un lucru rău. Totuși, uneori te poți simți lăsată pe dinafară când ieșiți cu prietenii săi, iar el poate deveni plictisit de discuțiile pe care tu le ai cu prietenii tăi.

Poți simți că trăiți în lumi diferite

Acest lucru se întâmplă în cazul în care unul dintre voi este încă la liceu, iar celălalt la facultate, unul dintre voi e la facultate, iar celălalt lucrează… Înțelegi ideea. Aveți preocupări și interese diferite, dar, din nou, asta nu trebuie să intervină între voi.

Citește și: Cum îi arăți partenerului că îl iubești prin gesturi mici 

Aveți așteptări diferite de la relație

Poate că tu ești virgină și nu vrei să faci sex prea curând, dar el „are nevoi”, unul dintre voi vrea o relație foarte serioasă, dar celălalt încă nu e pregătit, unul dintre voi vrea să locuiți împreună, dar celălalt nu, unul vrea să se căsătorească și să facă copii, celălalt nu…

Părinții nu sunt de acord cu relația

În special dacă ești adolescentă, este posibil ca părinții tăi să nu fie prea entuziasmați de această relație. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive, dar problema este că uneori vei fi pusă în situația să îi minți sau să te ascunzi de ei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.