Ce poți face dacă ești prea obosită pentru sex

Uneori, ne simțim atât de obosite încât nu suntem în stare să facem sex, dar acest lucru poate afecta relația mai mult decât crezi.

Ce poți face dacă ești prea obosită pentru sex?

Bagă-te în pat mai devremeCele mai multe persoane nu dorm suficient pentru că pierd timpul în fața televizorului sau a laptopului. Poate că ai impresia că însă nu ți-e somn, așa că petreci o oră uitându-te la tutoriale pe Youtube, dar adevărul este că fix ele te țin trează. Dacă trebuie să te trezești la ora 6:00, bagă-te în pat pe la ora 22:00, pentru a putea dormi destul. Nu e nicio problemă dacă nu adormi imediat, dar alege să citești o carte în loc să stai pe Instagram. În plus, dacă și partenerul tău îți ține companie, puteți vorbi vrute și nevrute și există șansa să ajungeți să faceți sex.

Regula de 10 minute

Chiar dacă nu ai chef de „chestii intime”, forțează-te să o faci 10 minute. Ne referim la îmbrățisăși, săruturi și atingeri. În cel mai bun caz, îți vine cheful de sex, iar în cel mai rău caz ai petrecut 10 minute intime alături de partener.

Citește și: Ce înseamnă „sex grozav” pentru bărbați? 

Nu te concentra pe penetrare

Nu e nicio problemă dacă te simți prea obosită să depui efort, pentru că poți face alte lucruri cu partenerul. Ce-ai zice de un masaj erotic sau masturbare reciprocă?

Încearcă ceva nou

Poate că nici măcar nu ești chiar atât de obosită, dar sexul nu te mai atrage atât de mult. Discută cu partenerul despre dorințele și nevoile tale și încercați lucruri noi în pat.

Bucură-te de sex când poți

Cine zice că trebuie să faceți sex doar înainte de culcare? Unele persoane au mai mult chef dimineața. Setează alarma cu 20 de minute mai devreme (sau sari peste aplicarea machiajului) pentru un quickie de dimineață. Îți va pune zâmbetul pe buze toată ziua!

Ai probleme medicale?

Unele persoane cred că le este prea somn să facă sex, dar libidoul crescut poate fi cauzat de anumite probleme medicale. Stresul, depresia și anxietatea te pot lăsa fără energie și nu vei mai avea chef de sex.

Citește și: Mituri despre penis și adevărul din spatele lor 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Samantha Evans)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.