Ce poate fi considerat înșelat?

Ce poate fi considerat înșelat, de fapt? O altă relație, sex, un flirt pe Internet? COSMO spune lucrurilor pe nume!

Infidelitatea este o problemă cu care multe cupluri se confruntă, din păcate, însă ce poate fi considerat înșelat? Unele persoane, de exemplu, pot spune că sexul cu cineva din afara relației nu înseamnă neapărat infidelitate, pentru că nu s-au implicat din punct de vedere emoțional. Alte persoane, în schimb, se pot cupla cu altcineva, dar nu consideră că au înșelat, pentru că nu s-a ajuns la sex. Care e adevărul, deci?De ce mi-am înșelat soțul?

Ce poate fi considerat înșelat?

În primul rând, atunci când ai o altă relație în care ești implicat sentimental, unde s-a ajuns la sex, unde trebuie să te ascunzi mereu pentru ca partenerul să nu afle… Cred că toți suntem de acord că acest lucru poate fi descris ca un comportament infidel.

Hai să luăm acum jumătățile: doar implicare sentimentată sau doar sex. În ambele cazuri, tot infidelitate este. S-a dovedit științific că femeile sunt mai deranjate de faptul că partnerul s-a îndrăgostit de altă femeie, chiar dacă nu a făcut sex, în timp ce bărbații sunt mai deranjați de ideea că partenera a ajuns în patul altcuiva, chiar dacă nu este îndrăgostită. Oricum ai lua-o, tot infidelitate este!

Cum să NU te răzbuni pe tipul care te-a înșelat

Din punctul nostru de vedere, infidelitatea apare atunci când simți nevoia să ascunzi de partener ceea ce faci. Obișnuiești să vorbești în fiecare seară pe Facebook cu un tip hot, după care ți s-au aprins călcâiele și care pare că are anumite gânduri cu tine? Sau ieși des în oraș cu „doar un amic”? Iubitul tău ce părere are despre asta? Nu știe, îi ascunzi acest lucru pentru că te simți vinovată? Crezi că s-ar supăra dacă ar afla? În acest caz, da, se poate spune că ești infidelă, cel puțin la un anumit nivel.

Iată un alt exemplu: ai ieșit în club, ai băut cam mult, un tip simpatic ți-a făcut avansuri și ai început să dansezi lasciv cu el. Pe de-o parte, nu ai înșelat, pe de altă parte, probabil că partenerului tău nu i-ar face plăcere să știe că te-ai frecat cu fundul de un tip care te pipăia.

Partenerii ar trebui să știe ce anume consideră celălalt că poate fi considerat înșelat… și să țină cont de asta. De asemenea, dacă iubitului tău nu îi face plăcere să mai pierzi vremea discutând pe Facebook cu fostul acela care îți tot spune să vă împăcați, poate ar trebui să ții cont de sentimentele sale. Ce este mai important pentru tine, să ai o relație fericită sau să mai vorbești cu vreun fost sau un admirator?

Cum reacționezi când ai fost înșelată?

În concluzie, există anumite lucruri ce pot fi incluse indubitabil în categoria „înșelat” (o altă relație, sex), iar altele care se pun… pe jumate. Recomandarea noastră este să te oprești imediat cum te simți vinovată sau dacă simți nevoia să ascunzi ce faci față de iubitul tău.

Tu ce crezi? Ce poate fi considerat înșelat?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.