Ce nu stii despre iubirea altora

Deseori ne roade curiozitatea să aflăm cum stau lucrurile în relaţiile altor cupluri. Cosmo a descoperit, însă, că imaginea publică a unora e uneori falsă.

Nu ştii alţii cum sunt… dar tare-ai vrea să afli. Te tot întrebi o groază de chestii: oare cum e viaţa lor sexuală, cum se poartă unul cu altul în casă, dacă chiar sunt atât de îndrăgostiţi şi câte şi mai câte. O parte e pură curiozitate, însă cealaltă parte moare să afle care-s secretele unei relaţii atât de solide şi, mai ales, cum de e mult mai puternică decât a ta.

E normal şi omenesc să-ţi compari relaţia cu alte cupluri sau să le foloseşti exemplul drept etalon. Poţi să-ţi însuşeşti o grămadă de lucruri utile din modul în care ceilalţi se comportă în cuplu. Însă problemele apar atunci când rămâi în pană de idei, fie ele bune sau rele. Apoi, nu întotdeauna se aplică relaţiei tale şi, în plus, modul în care tu ai perceput informaţia poate fi eronat.

De aceea, e extrem de important să înţelegi ce se întâmplă, de fapt, în spatele uşilor închise. Astfel vei avea o perspectivă mult mai clară despre relaţia de iubire pe care o trăieşti, ba chiar să realizezi că eşti norocoasă cu ce ai. Trebuie să afli câteva lucruri valabile pentru majoritatea cuplurilor.

Încearcă să se situeze deasupra aşteptărilor celorlalţi

În orice gaşcă de prieteni există cuplul… acela. Exact, cei doi porumbei care par să fie pe aceeaşi frecvenţă, atât de uniţi şi de topiţi unul după altul. Şi dacă nu cumva gelozia te-a ros un pic pe dinăuntru, le-ai şi adus la cunoştinţă faptul că îi consideri… senzaţionali.

Rezultat final: se prea poate ca „amorezii” să-şi dea silinţa extrem de mult să fie atât de… perfecţi, pentru că le place ce au devenit în prezenţa ta sau pentru că nu vor să te dezamăgească. Experţii o numesc motivaţie socială – modul în care alţii ne percep ne influenţează comportamentul. Din nefericire, acest „teatru de apartament” poate fi descurajator pentru spectatori. Tu, privitoarea, te poţi simţi inferioară în comparaţie cu perechea de vis şi consideri că la tine-n ogradă nu există compatibilitate.

Secretul comunicarii adevarate in cuplu

Să luăm un exemplu concret: prietenii tăi, un cuplu cu vechime, care par să se înţeleagă excelent. După ce te desparţi de ei, îţi vine să te pui pe harţă cu iubitul tău, furioasă fiind că voi doi nu sunteţi atât de apropiaţi ca ceilalţi, ceea ce te determină să crezi că între voi nu merge chiar aşa bine. Ce trebuie să reţii din toată treaba asta: atunci când „cuplul perfect” nu mai are spectatori, sunt cât se poate de… comuni. E posibil ca apropierea dintre ei – deseori excesivă – să nu facă parte din repertoriul obişnuit. Doar în prezenţa altora sunt în forma asta, în rest, se comportă la fel ca şi alte cupluri. Aşadar, nu te agăţa de un standard complet nerealist.

Cuplurile lipicioase pot avea ceva de ascuns

Nu-şi pot ţine deloc mâinile acasă… ai zice că sunt în căutarea unui loc mai obscur unde să se giugiulească în voie. Însă realitatea poate fi cu totul alta – experţii spun că, cu cât se pipăie şi se gâdilă mai mult în public, cu atât relaţia lor poate fi mai şubredă. Un cuplu care oferă astfel de spectacole intime în public poate duce lipsă de intimitate acasă. Pe măsură ce evoluează o relaţie, afecţiunea exagerată poate masca eventualele frustrări generate de nepotrivire.

Şi, fireşte, nu e cazul să presupui că acele cupluri care-şi ţin mâinile pe lângă (propriul) corp au probleme. Pur şi simplu, ei doresc să se bucure acasă de clipele de intimitate. Dacă nu se resping vizibil, înseamnă că e doar un cuplu care ştie foarte bine că există anumite lucruri pe care cei din jur nu-şi doresc să le vadă.

Fiecare relaţie are câte un neajuns

Să zicem că îţi pică tare prost să vezi că inelul de logodnă primit de o prietenă a ta e atât de mare şi strălucitor că te orbeşte, nu alta. Uneori, chestiile de acest gen „costă” destul de mult, şi nu e vorba neapărat de bani: poate că iubitul ei câştigă mai bine, ceea ce poate însemna că are un job solicitant şi petrec puţin timp împreună. Dacă ai accese de invidie la adresa ei, ai putea să te gândeşti la posibilele sacrificii pe care s-au făcut în acel sens. Cine ştie? Poate că, dacă ar fi putut să aleagă, amica ta ar fi renunţat bucuroasă la preţiosul inel în schimbul companiei iubitului ei.

Supravietuieste situatiilor neprevazute in cuplu

Pe de altă parte, poate că ai o prietenă care se mulţumeşte cu un tip la adresa căruia tu nu prea ai cuvinte de laudă. Dar deşi pare că îi lipseşte ambiţia, poate că el chiar îi e devotat. Ceea ce funcţionează într-o relaţie, poate să nu meargă şi într-alta, aşadar nu poţi să o judeci la fel. Nu ai de unde să ştii ce se întâmplă în momentele lor de intimitate, sigur există ceva care-i ţine împreună.

Sexcapadele ei sunt o excepţie

Să presupunem că ai o relaţie de câţiva ani şi te resemnezi cu ideea că viaţa voastră sexuală nu mai e cum era la început; afli însă de la prietena ta că ea şi iubitul – sau soţul ei -, au încercat câteva tehnici oarecum picante. Automat, te gândeşti că relaţia voastră e în neregulă dacă alte cupluri au o activitate sexuală atât de complexă.

Clasic! Stai să vezi care-i treaba de fapt: amica ta ţine să vorbească despre senzaţionala partidă pentru că probabil… se întâmplă foarte rar, deci o prezintă ca pe un eveniment special. Pentru că, dacă s-ar petrece asta frecvent, cu siguranţă i s-ar părea că fiind un lucru de rutină ce nu merită făcut public cu surle şi trâmbițe. Cu alte cuvine, nici ei nu-i vine să creadă.

Fireşte, unora le place la nebunie să se dea mari. Prietena ta ştie că informaţia asta are valoare de senzaţie şi poate că mai şi exagerează oleacă. Adică, partida de sex de care a avut parte a fost fierbinte, însă nu chiar aşa sălbatică precum a descris-o ea.

5 sex-piedici in orice cuplu

Ai putea să înveţi o lecţie valoroasă de aici: în loc să te frămânţi şi să îţi doreşti ca viaţa ta sexuală să evolueze cât de cât, mai bine-ai trece la fapte. Iar dacă ţii neapărat să le spui şi altora, nu va trebui să exagerezi.

Cuplurile certăreţe sunt foarte apropiate

E neplăcut să petreci chiar şi numai o seară cu un cuplu pus pe ceartă. Tu te consumi nervos şi încerci să faci faţă situaţiei, aproape că îi compătimeşti, iar ei poate chiar sunt foarte în regulă. Cearta este deseori un semn că un un cuplu stă încă foarte bine din punct de vedere emoţional, că încă ţin suficient unul la celălalt pentru a descurca o problemă şi nu-s nevoiţi să se ascundă după deget. În acelaşi timp, au încredere că o mică ceartă nu le va distruge complet relaţia.

Certurile uzuale sunt însă diferite de neînţelegerile foarte profunde. Cuplurile se pot lua la harţă din motive minore, de exemplu dacă el n-a virat la stânga unde i-a indicat ea. Atunci când perechile au probleme serioase, ei se confruntă cu situaţii mult mai grave. Din fericire, nu e iremediabil. Nu e nimic în neregulă dacă cei doi sunt în dezacord câtă vreme îşi rezolvă singuri problemele şi comunică respectuos. Dacă un cuplu nu se ceartă niciodată, înseamnă că ţin în ei toate frustrările şi nu au capacitatea necesară şi nici cunoştinţe suficiente pentru a pune în mişcare rotiţele unei relaţii.

Cu toţii avem îndoieli

Oricine îţi spune cu zâmbetul pe buze că nu şi-a pus vreodată probleme în ceea ce priveşte relaţia de cuplu e un mincinos notoriu! Fiecare dintre doi are măcar o îndoială mică legată de relaţia de cuplu, chiar dacă n-o declarăm cu voce tare. Cineva ne povestea recent că, la puţin timp după ce iubitul i-a pus inelul de logodnă pe deget, a avut o serie aproape inexplicabilă de atacuri de panică. Deşi era convinsă că el e alesul, nu putea să nu se întrebe dacă chiar putea să se împace cu alegerea asta pentru tot restul vieţii ei. Din fericire, s-a liniştit în momentul în care, întrebându-şi prietenii deja căsătoriţi dacă au avut îndoieli legate de pasul făcut, a aflat că da, că sunt normale.

Îndoieli de genul acesta pot fi chiar de folos unei relaţii. E util să cântăreşti totul din când în când pentru a afla dacă eşti cu adevărat fericită, decât să te trezeşti în mijlocul evenimentelor că ai fost luată prin surprindere. Ai avantajul că poţi evalua mai uşor stadiul lucrurilor şi poţi decide dacă nu cumva e loc şi pentru mai bine de-atât. Cu alte cuvinte, frâiele relaţiei sunt în mâinile tale. Dacă ai rezerve, stai puţin şi gândeşte-te. Nu eşti singură. Experţii spun că cele mai solide relaţii sunt pline de defecte. Orice cuplu are zile proaste, însă pentru cele mai multe perechi, toate suişurile şi coborâşurile nu fac decât să le sudeze relaţia.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.