Ce inseamna dependenta de sex

Există o linie foarte fină între ceea ce unii consideră adecvat din punct de vedere sexual şi ceea ce este catalogat ca fiind compulsiv sau obsesiv. Acest lucru este cu atât mai valabil într-o societate unde nevoile sexuale ale unei femei trebuiesc reprimate în ochii lumii, încuranjând un stil manipulativ şi obscur. Unele femei merg mai departe de aceste comportamente sancţionate de cultură şi folosesc sexul ca un mijloc compulsiv de a obţine putere şi iubire. Ideea de a fi dependentă de dragoste este preferată de femeile cu dependenţă sexuală deoarece duce cu gândul la nevoia de a fi iubită.

Elementele unei dependenţe de sex la femei sunt similare oricărei alte dependenţe: compulsivitate, continuare în ciuda consecinţelor şi obsesie.

  • Compulsivitatea – Această caracteristică este specifică femeilor care schimbă relaţiile pentru a controla fanteziile sexuale. Cedeaza din punct de vedere sexual aproape imediat. Îşi încalcă mereu promisiunile făcute altora de a înceta cu fanteziile abuzive şi comportamentul sexual exagerat. Femeile dependente de sex se folosesc de muncă, relaţii online, filme, romane pentru a înlocui relaţiile intime sănătoase.
  • Continuarea comportamentului în ciuda consecinţelor negative – Atunci când eşti dependentă de sex, poţi duce o viaţă intimă dublă: una ascunsă şi una liberă.
  • Dependenţa de sex poate scădea productivitatea la locul de muncă. Poţi avea probleme în relaţia ta datorită aventurilor constante şi timpul petrecut în mod excesiv ocupându-te de activităţi de natură sexuală. Femeile dependente de sex se simt depresive deoarece nu sunt capabile să îşi schimbe comportamentul sexual şi de multe ori recurg la alcool sau droguri pentru a nu mai simţi ruşinea vizavi de comportamentul lor.
  • Se întâmplă ca femeile dependente de sex să scadă foarte mult în greutate când sunt singure şi să ia în greutate când sunt într-o relaţie. În cazurile cele mai extreme, se ajunge la sarcini neplanificate, avorturi, boli cu transmitere sexuale şi chiar violenţă.
  • Obsesie – Această obsesie se manifestă la nivelul de dorinţă de a întreţine relaţii sexuale. Femeiele dependente de sex îşi neglijează familia, relaţiile de prietenie şi cariera deoarece sunt mereu preocupate de găsirea de noi parteneri sexuali.

Alte caracteristici ale femeilor dependente de sex mai includ: flirtul în exces, o preocupare exagerată pentru aspectul fizic, înfometarea pentru a părea mai slabe şi mai atractive, purtarea unor ţinute sumare şi provocatoare chiar şi în cele mai nepotrivite ocazii, operaţii estetice.

Dependenţa de sex este, în final, o boală. O femeie care suferă de acest lucru va face avansuri sexuale aproape lipsite de moralitate. Cele căsătorite nu se vor feri de multiple aventuri întreţinute concomitent cu mai mulţi bărbaţi. Autosatisfacerea excesivă este tot un semn al dependenţei sexuale, la fel cum este schimbul de favoruri sexuale pentru droguri, afecţiune, bani, statut social sau putere.

Foarte multe femei dependente de sex nu au avut un tată care să le arate că există afecţiune ce vine din partea unui bărbat şi fără conotaţii sexuale. Circa 78% dintre femeile dependente de sex au fost abuzate în copilărie. În mod poate bizar, femeile dependente de sex pot avea perioade lungi lipsite de activităţi sexuale.

Ca să înţelegi mai bine ce simte o persoană dependentă de sex poţi să urmăreşti filmul „Shame” cu Michael Fassbender şi Carey Mulligan.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.