Ce inseamna, de fapt, sa inseli?

Deşi relaţiile de iubire sunt cu mult diferite faţă de acum, să zicem, 20 de ani, având în vedere că de curând ne-am pricopsit cu relaţii deschise şi “prieteni cu beneficii”, infidelitatea a rămas încă un subiect tabu.

 

 

 Într-o relaţie, ce se pune ca fiind înşelat? Tu ţi-ai ierta partenerul dacă ţi-ar fi infidel? Şi oare bărbaţii şi femeile au concepţii diferite despre înşelat? Oamenii de ştiinţă cred că da.

 

 

Un studiu realizat de cercetătorii americani, care a avut peste 2,700 de subiecţi cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, a încercat să surprindă dinamica încrederii şi infidelităţii într-o relaţie. Astfel, s-a descoperit că 100% dintre femei consideră sărutul cu o altă persoană în afară de partener ca dovadă de infidelitate, în timp ce numai 86% dintre bărbaţi au împărtăşit aceeaşi părere.

 

 

Cât despre relaţiile ce au fundament emoţional (prietenii, confidenţe), 77% dintre femei cred că acestea duc la infidelitate şi 55% dintre bărbaţi sunt de acord cu această afirmaţie. De asemenea, 82% dintre femei sunt de părere că SMS-urile şi flirtul online constituie dovezi ale infidelităţii, însă numai 56% dintre bărbaţi sunt de acord.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.