Ce faci dacă s-a rupt prezervativul?

Poate părea un subiect tabu sau poate l-ai încadrat în seria lucrurilor ”nu mi se poate întâmpla tocmai mie”. Cert este că ruperea prezervativului în timpul actului sexual este o problemă ce nu o putem neglija deoarece atrage cu sine consecinţe variate şi în majoritatea cazurilor, deloc plăcute.

Ca femeie, trebuie să fii mereu conştientă de lucrurile cărora te expui şi nu te baza că partenerul tău are cunoştinţele pentru a depăşi această situaţie. Trebuie să fii tu pregătită şi să ştii ce faci dacă s-a rupt prezervativul. Atunci când acest lucru se întâmplă, există 3 consecinţe posibile: o sarcină nedorită, apariţia bolilor cu transmitere sexuală sau transmiterea virusului HIV. În continuare, îţi vom prezenta acţiunile concrete ce trebuiesc urmărite în cele 2 tipuri de intimitate sexuală în care prezervativul se poate rupe.

Sexul normal

Dacă prezervativul s-a rupt în timpul unei penetrări normale, trebuie să mergi la baie pentru a spăla zonele intime în scopul de îndepărta sperma rapid. Stai pe toaletă şi încordează muşchii vaginali ca în timpul exerciţiilor Kegel pentru a elimina lichidul seminal.  Nu încerca sub nici o formă să te speli în interior deoarece poţi împinge lichidul seminal sau bacteriile ce pot cauza infecţii. Duşul poate îndepărta bacteriile folositoare ce te protejează de anumite afecţiuni. Încearcă să apelezi la metoda contraceptivă de urgenţă, denumită şi „pilula de-a doua zi”. Ea trebuie administrată într-un interval de maxim 72 de ore de la actul sexual în cauză. Vizita la ginecolog nu trebuie să lipsească nici ea şi este recomandată o programare la 14 zile după ce prezervativul s-a rupt. Dacă apar simptome premature, grăbeşte această vizită.

Sexul anal

În cazul în care prezervativul s-a rupt în urma unei penetrări anale, repetă procedura de eliminare a lichidului seminal stând pe toaletă. Evită spălarea interioară pentru a nu răspândi bacteriile ce duc la bolile cu transmitere sexuală. Există şi examene ginecologice destinate acestei părţi ale corpului tău pentru a te asigura că totul este în regulă. La fel ca în situaţia prezentată la punctul anterior, vizita la ginecolog trebuie programată la acelaşi interval de două săptămâni sau chiar mai repede dacă apar complicaţii.

Metode de precauţie

Deşi latexul din care este fabricat prezervativul este de regulă rezistent, trebuie să îţi iei metodele de precauţie necesare pentru a evita un asemenea episod. Prezervativele vin într-un ambalaj uşor de desfăcut cu mâinile şi nu este nevoie să apelaţi la obiecte ascuţite pentru a-l deface. De asemenea, dacă ai unghii, încearcă să nu atingi prezervativul cu ele atunci când il pui. Este recomandat să ai mereu la îndemână un gel lubrifiant pe care îl poţi aplica pe prezervativ pentru a reduce riscul de rupere. Prezervativele au şi ele dimensiunile lor de care trebuie să ţii cont atunci când le cumperi.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.