Ce faci dacă relația ți se destramă?

Simți că relația ta a început să se destrame? Deși este o situație foarte neplăcută, trebuie să înveți cum să te descurci.

Cel mai neplăcut moment într-o relație este acela când începi să realizezi că aceasta se destramă. Nu v-ați certat grav, nimeni nu a înșelat pe nimeni, încă vă simțiți ok împreună și țineți unul la altul, dar… ceva lipsește. Nu doar că nu mai există pasiune în dormitor (de fapt, nici nu prea mai faceți sex), abia vă mai sărutați, nu mai faceți aproape nimic împreună. Sunteți, de fapt, doar doi prieteni buni care locuiesc împreună – sau poate nici măcar atât.

Citește și: 12 semne că vă îndreptați către o despărțire 

Deci, ce e de făcut? Ați trăit atâtea momente frumoase împreună că parcă nu-ți vine să renunți la relație. Dar, pe de altă parte, are rost să lungești o relație care în mod sigur nu are niciun viitor?

Ce faci dacă relația ți se destramă?

Gândește-te bine la situație. Oare aveți doar o perioadă mai proastă sau chiar se destramă relația? Ați mai trecut vreodată prin ceva asemănător? Ar trebui să încercați să îmbunătățiți relația sau să o lăsați baltă?

Gândește-te ce așteptări ai de la un partener și de la o relație. Cum îți imaginezi relația perfectă? Cea actuală ar putea ajunge vreodată acolo?

Citește și: Cele mai comune 3 motive de despărțire 

Gândește-te la viitorul fără el. În cazul în care veți decide să vă despărțiți, cum te-ar afecta asta? Dar dacă rămâneți împreună, cât de fericită vei fi? Oare nu îți este doar teamă să fii din nou single pentru o perioadă? Oare stai în această relație doar din obișnuință?

Discută cu partenerul. Nu îți fie teamă să discuți cu partenerul despre ce simți! Până la urmă, și el este implicat în această relație, deci trebuie să știi și ce părere are el, iar el are dreptul să știe ce gândești și simți.

Nu te simți vinovată. Nu e vina ta ca relația se destramă. Și chiar dacă este, situația e aceeași. Aceste lucruri pur și simplu se întâmplă uneori. Nu toate relațiile funcționează „până la adânci bătrâneți”. Nu te gândi „ce-ar fi fost dacă” ai fi făcut ceva diferit la un moment dat – nu trăi în trecut!

Discută cu prietenii sau familia. Părerea cuiva din afara relației te poate ajuta foarte mult. Aceste persoane v-au văzut cum interacționați de o mie de ori, iar pentru ei situația este mult mai clară.

Citește și: Cele mai mari greșeli după o despărțire 

Nu te teme de viitor. Există persoane care își găsesc dragostea vieții la 60 de ani. Doar pentru că relația aceasta a fost foarte bună la un moment dat, dar acum se termină nu înseamnă că nu vei găsi un alt partener de viață.

Tu ai trecut vreodată prin această situație? Cum ai reacționat?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.